Det blev lakfiske ikväll

Ikväll åkte jag till Sävarån och fiskade lake, jag var ledig så jag tog några timmar på isen igen.
Lena ville inte riskera att bli mer förkyld inför musikhelgen, jag kollade med ”Spjutet” Ragnvaldsson och ”Limpan” Lindberg men dom kunde inte och Stefan vågade jag inte ringa:D Jag har gjort ett gäng egna beten och lekt ihop en massa olika grejor. Som sänke har jag ett 60 grams bete och med fastknuten wiretafs på ca 1,5 decimeter, en tvåkrok ytterst som agnas med lakstrimla. I betet hänger allt möjligt som skapar ljud och vibrationer när jag dunkar sänket i botten, laken ligger alldeles ovanför botten och tydligen det samt doften från den ruttna lakstrimlan lockar till hugg!
13959-1662513889-dsc00122.jpg 13959-300128955-dsc00.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Den bilden med kapsylerna är den som fungerat bäst och det har blivit några fina lakar på den.

Det blev iallafall ingen fisk, laken verkar ha lekt färdigt och verkar inte vilja äta något. Då bir det att lägga alla timmar på pimpel efter abborre, jag SKA lära mig mer om ismete efter gädda som jag aldrig lyckats få till trots ivriga försök. Lakstrimlorna jag har kvar kanske funkar om det inte blir någon liten fisk på pimpel att agna med? På isen saknar jag två saker, ett par skor och en flytoverall! Skorna skaffar jag imorgon och overallen när ekonomin tillåter då den kostar uppåt 2000 kr! Overallen är varm, skön, vind och vattentät samt att det inte glipar någonstans, man ska ju även klara sig en kort tid i vatten utan att drunkna och frysa ner sig. Det är bara vad jag läst eftersom jag aldrig använt någon, som sagt får man mycket information och tips på de olika fiskeforumen man kan läsa på internet.

Igår kväll hade vi personalmöte på jobbet och det var riktigt bra för mig då jag kom ihåg varför jag blev förskollärare, jag kände efter ordentligt vad jag vill om jag ska jobba kvar inom förskolan? Det bästa som finns är att sitta och mysa med en nyvaken 1-2 åring, gör jag inte det kan jag gå och spela eller leka med någon 5 åring! Härligt!

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *