7 timmar på isen, solen sken på oss.

Storfiskar´n gjorde oss sällskap på isen, svärfar skulle visa hur det gick till!
Imorse var det alltså dags igen, lite sovmorgon blev det och det behövdes efter några tunga veckor. Vi pratade om vart vi skulle åka och Tarmgrundet blev det, Affe tänkte ta sig ut och han ville pimpla på ”sitt” ställe där jag fick gäddan igår. Vi borrade och började genast få abborre, några matborrar blev det men mest smått. Helt plötsligt avtog det och vi fick ingenting på ett bra tag. Lena fick en liten abborre och frågade om jag ville ha den, njae okej sa jag bäst att försöka. Riggade ismetet som vanligt och fortsatte borra hål, hade rätt avslappnad koll på vippan och bjällran när Lena var hungrig och ville åka hem och äta.

Jag stannade kvar och borrade vidare, efter tag ser jag att dem kommer ner på isen till Affe´s ställe. Bjällran låter till men vippan flaggar inte så jag fortsätter pimpla. Det fortsätter att bjällra så jag går dit, FAN jag har ju fisk ropar jag till mig själv! Jag ringer Lena och det är så skönt med headset och frågar om dem vill drilla gädda med mig, jag vevar till så att linan låser och gör mothugg. JAPP den sitter där, spöt knakar och det är ”lite” kamp men den kändes inte så stor. Efter en stund kommer en gäddkäft genom isen och upp kommer en mörk fin gädda, den var mindre än igår men jag är skitnöjd!! 30 sekunder senare kommer Lena och Affe på skotern, jag visar min gädda på 1,62 kilo och är grymt stolt att mina grejor som jag gjort själv fungerar.
090411ismete162kg.jpg (Foto: Lena Sjöblom)
Två gäddor på två dagar med olika agn både mört och abborre, det verkar som att levande betesfisk gäller och jag är jätteglad. Jag orkar inte ens engagera mig i pimplingen då det är roligare med ismetet, nästa vinter blir det nog två spön och ”ambor” till så att man kan fiska av större områden. Kan jag få gäddor att äta upp eller använda C&R på så väljer jag gädda, tusenbröderna och vinterns usla abborrfiske ger inte större lust till pimpel. Hur gick det då för svärfar, mindre bra och han fick tyvärr ingenting att visa upp. Det hade han varit värd med den stora erfarenhet han har på sjön, åldern tar ut sin rätt och det var mycket roligt att han följde med!!!! HÄRLIGT AFFE!!

Imorgon är en annan dag, tyvärr är isen alldels för ”sunkig” och det var stor risk att vi körde fast flera gånger. Det blir en promenad ner och pimpla vid grundet nära gamla badplatsen vid Vindelvägen, självklart finns ismetesgrejorna med för eventuellt större fångst där!

Skitfiske!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *