Umeå ”metalheads” vart var ni? Skäms!

Måndagkväll och världens bästa black metalband på besök, inte världens bästa kväll för konsert men vart var ni?
Självklart hade jag köpt biljetter till kvällens spelning på Idun, jag försöker se alla ”metal” konserter som kommer till stan. De jag inte lyckats se är Sabaton och In Flames sen har jag nog inte missat mycket. Kvällens spelning visste jag skulle innehålla dubbla baskaggar och snabba gitarrer, en massa ”growl” och sång! Glädjande var ljudet under alla tre spelningarna, normalt brukar förbanden ha uselt ljud för att inte ”smälla” ditt huvudakten. Så blev det inte och jag är mycket nöjd med allt! FÖRUTOM att det knappt var någon publik!!!

Degradead öppnade med full fart och de tre första låtarna var en skön blandning av growl och sång, han sjöng riktigt bra i vissa partier och jag undrar varför ”growlen” tar över så mycket i alla dessa skickliga sångare. Det är svårt att höra vad han säger och det blir lite grötigt i mellanpartiet av spelningen men de avslutar mycket bra med rätt sköna melodier och tunga trummor och gitarrer!! Helt ok spelning för ca 35 personer på golvet och kanske lika många i stolarna, bandet verkade lite stelt och de rörde sig nog inte förrän i tredje låten? Jobba på grabbar och sjung gärna mer, ta in ”growl” när det passar men det är ju vad jag tycker!

Zonaria var andra bandet på scen, Umeåkillarna som är kring 20 års åldern verkade riktigt tända och ville bjuda på en riktig show inför släkt vänner och oss ”metalheads”! Ett tight band som övat på poserna och ”bangade” så att det stod härliga till, hur fan kan dom spela och skaka på huvudet sådär? Sångaren jobbade hårt för att få igång publiken, det var dock lite fler på golvet och i stolarna men trögt gick det. De manglade på rejält och den ”lilla” sångaren förstår jag inte vart ifrån han får det avgrundsljud som kommer ur hans strupe? Mycket bra konsert och de kommer att bli bättre, de uppträdde rutinerat och körde sin grej alldeles utmärkt.

Satyricon gick på på scen strax efter 21:00 och blåste på direkt, fullt ös på hår, gitarrer, trummor och sångaren manade på de tappra få som var framme vid scenen. Ca 150 personer på golvet och kanske 100 i stolarna fick en skön resa från riktiga ”proffs, jag fick dock en känsla av att sångaren undrade vad fan som hänt. När de besökte Umeå på House of metal för två år sen var det fullpackat, de gör dock en mycket bra konsert och lyckas få igång publiken på lite allsång och ”hey hey hey”! Tyvärr kanske det är sista gången vi får se detta ”världsklassband” i Umeå eller norrland, det var deras näst sista spelning på turnén och de hade nog väntat mer ”ös” från oss! Det blir dock skönt att klä sig i en ny ”Satyriconhood” (luvtröja) som minne av deras sköna energi och ”metal”!! Tack Norge!!

Jodå, det blev pimpel idag också och sista resan till isen. Vi satt på ett stort ”isflak” och som tur var det landkontakt på två sidor i sundet och öppet vatten i övrigt. Jerry kom ner till oss och drog upp en fin sik på 5,2 hekto och en schysst abborre, i övrigt var det trögt då Lena släppte tillbaks två mindre och jag tog hem en till matbordet! Rullarna och jerkbaiten är utlösta från BLixt och snart är det dags attplocka upp öringar och gäddor

The Pentagram burns, horns upp och tight lines!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *