”Here i go again”, abborrpremiär


Vilken härlig musikkväll det blev på kajen i Umeå, Jorn Lande den norske vikingen med en sång full av känsla och energi! Bra melodier och musiker som hade riktigt roligt, publiken fick dem med sig och händer började klappa i takt. Helt plötsligt blir det en massa solonummer och vi som började komma igång, efter soloräderna får dom inte tillbaks den energi de förmedlat tidigare och konserten blir ”tam” och de tappar fart. Nöjd är jag ändå eftersom han sjunger så fantastiskt bra, det ska bli intressant och se om det blir en återförening med hans gamla band Masterplan?

Nästa band på scen är Whitesnake, det gamla klassiska hårdrocksbandet från England. Låtarna är gudomliga och det är total glädje bland publiken och på scenen. Bandet är inte så klassiskt längre då det endast är David Coverdale kvar ( tror jag), de andra i bandet kunde lika väl vara hans söner? Det spelar dock ingen roll eftersom de är mycket kompetenta och öser på för fullt, de har publiken i sin hand hela tiden och släpper aldrig greppet! De kör och ett soloparti, det gör dock inte lika mycket eftersom klassikerna från 20-25 år tillbaka sveper med oss i allsång, jublet vill inte avta och de levererar en fullkomligt lysande spelning!!!!
dsc03444.jpg Whitesnake (Foto: Mats Söderholm)

H.E.A.T var sist på scen, det var riktigt bra med publik kvar och några tappra få var med sångarens idoga försök att få igång oss. De hade tyvärr en massa ”teknikstrul” och fick kämpa i soluppgången. Vi åkte hem efter deras melodifestivallåt, den gillar jag men tröttheten och den råa nattluften tog oss hemåt.

Söndag förmiddag och dags att hämta Felix, vi tog en morsdagsfika och satt och pratade i skuggan eftersom det var så fruktansvärt varmt. Det blåste rätt rejält men det var varma vindar, jag tog mig sen bort mot hallonplantorna för att leta lite mask. Det fanns det gott om och en stund senare var vi vid båten, vi körde till lä vid Sundlingska där vi pimlade i vintras. När vi kom dit och gjorde iordning allt ville Felix ha masken, den ligger i påsen svarade jag. NÄPP den hade ramlat ur och låg kvar i bilen, bara att åka och hämta den!! Ut med korkarna för lite hederligt gammalt mete, dem blåste omkring rejält men det fungerade ändå bra. Jag jiggade och använde några spinnare samtidigt utan framgång, de har kanske inte lekt klart så det är nog för tidigt? Vi flyttar oss mot ett grund lite högre upp i sjön och helt plötsligt dyker mitt flöte. Herrejävlar hann jag tänka, det här är en ”bamsingborre”! Vevar in och min UL-grejor (UltraLätt) fungerar utmärkt, när den kommer närmare kommer en stackare till gädda mot båten. NÄÄÄ det var inte roligt, jag som hade hoppats på personbästa eftersom jag aldrig har fått någon större abborre förut.
dsc00330.jpg (Foto:Lena Sjöblom)

Åter till Umeå och hem till mamma för en kopp kaffe och ett grattis på morsdagen,vi satt kanske två timmar och Felix var sliten så vi åkte hem. Jag frågade Lena om det var ok att jag åkte och ”dängde” lite i älven? Ca 21:30 kom jag ner till älven och visste att jag skulle förlora utrustning, samtidigt ganska säker på att inte få någon fisk. ”Förståsigpåarna” menar att det är kört i älven eftersom det är för varmt i vattnet, det ska vara ca 6 grader då det är som bäst. Det finns fisk men då ska man ha tur, som ni vet är jag inte världens bästa fiskare men kämpar gör jag!! Idag tappade jag ett sänke/tubflugatackel då beteslåset gick sönder, ett bete tappade jag i ett ordentligt bottennapp. 4 andra drag och beteslås tappade jag eftersom linan gick av igen, FAN den har en brottstyrka på 20 kg för att räta ut krokar! Det gör den inte så nu blir det reklamation när jag hämtar ”amborna” jag har på service och linpåläggning på Blixt, jag gör ordentlig grinnerknut och lina håller inte helt enkelt så det blir ett samtal till med Blixt-Jonas!!??

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *