300, 575 & 970 gram abborre


Ikväll åker vi tillbaks till Grubbe, självklart ville jag ta den sista fisketuren på sjön innan hemfärd. Vågorna gick höga och det började precis regna när vi kom till båten, bara att ösa ur och dra iväg mot djupkanterna. Ankrade och vi började redan bli blöta, riggade en mörtstjärt på metet och skickade ner pimpelgrejorna. Lena började som vanligt dra småborrar och mört, jag fick mörten av henne och riggade om metet med levande betesfisk. Mörten var alldeles lagom till mitt 4 grams flöte, det blåste friskt och det drev runt. Jag hade ingen lycka med pimplet och gjorde iordning jiggspöt, när jag tittar upp igen är flötet borta. Jag ställer mig upp och ser hur det går under ytan, förbereder mig på mothugg samtidigt som jag säger till Lena att ta håven. Hugger till och har en bra kamp med en fin klump till abborre, Lena hjälpte mig med håven och jag landade en ”riktig” abborre
090710mete575g.JPG 575 gram (Foto: Lena Sjöblom)
Mörtarna fortsätter att nappa på vårt pimpel, alldeles utmärkt att använda som agn på krokarna. En stund senare får jag napp igen och flötet dras ner försiktigt, guppar till och försvinner sen rakt ner och vi gör samma förberedelser som tidigare. Ganska snabbt har jag en fin 3oo grams abborre i båten, fisket avtog för mig men Lena hade några hugg men hon lyckade inte kroka. Jag började jigga och hade raskt två försiktiga hugg, fortsatte att nöta lite med spöt men det ville sig inte. Det hugger till ordentligt i spö´t och jag tar en 2,5 kilos gädda, den drar och sliter och jag tror att spö´t är på väg att gå av. Lena ville håva den men jag sa att jag tar den med lipgrip, ändrar mig dock och precis när hon ska håva den går beteslåset sönder. Förbannar min oduglighet att jag inte lät henne använda håven och att lita på en köpt vek tafs med skitdåligt betetslås, i fortsättningen blir det bara egengjorda tafsar!!!Jag får en mört på pimpel och riggar direkt om metet, på med mörten och den drog och kämpade med flötet för att komma loss. Den tröttnade snabbt när flötet gör en djupdykning och försvinner, det hade varit i ca 20-30 sekunder och jag förbereder mothugg och ber Lena om hjälp igen. Krokar den och då börjar spöt knaka. Skit han jag tänka en gädda när jag ser den gröna sidan komma närmare, den gör rusningar och jag blir lite orolig för att mitt teleskopspö ska gå av! Det är abborre ropar jag och den verkar sitta bra, Lena tar den i håven och jag ropar YES YES YES så att det nog hörs över halva sjön. Regnet gjorde att vi inte kunde göra en fotosession så det fick bli i köket i stugan istället, det gör inget för det är solklart mitt PB  och enormt nära mitt mål på 1 kg abborre.
090710mete970g_01.JPG 970 gram (Foto: Lena Sjöblom)
Glädjen är total och det gör mig bara ännu mer sugen på fler abborrar, Lena hon misströstar eftersom hon missat flera flötesdykningar. Hennes flöte försvinner igen och jag vevar in ”jerken” jag börjat dänga med för att hjälpa, hon gör mothugg och den sitter där och lossnar lika snabbt. Kroken är borta och det var nog en hungrig gädda som varit framme. Hon behöver dock inte vänta länge efter vi krokat om hennes lina. Flötet försvinner flera gånger och hon står på helspänn, jag är beredd och mothugget sitter perfekt. Abborren är i håven efter en härlig kamp då den gick runt hela båten utan att trassla med något, den är större än min första och Lenas glädje är nog större än min. Försök att ta en sån på pimpel sa jag till henne och gratulerade samtidigt till en lyckad insats!!
DSC03599.JPG 630 gram (Mats Söderholm)
Dyngblöta och lyckliga tar vi oss tillbaks mot stugan, vågorna går höga och motorn börjar hacka som den gjort några gånger nu. Affe gratulerade och tyckte att jag nu var en riktig abborrfiskare!! Vi kom hem och jag flådde abborrarna för en smaskig middag, en bira till det!! Sköna härliga fiske!!!!

Imorgon har Lena och jag 15 år tillsammans, Felix ska till farmor Gudrun och min syster Anna-Lena som ska vara barnvakter. Vad vi ska göra vet jag inte men det lär inte bli fiske, en god middag på en restaurang eller något annat mysigt och trevligt!

Många kyssar till min darling!
M

6 kommentarer

  1. Värdelöst att du inte klarat 1 kilo ännu.

    Skoja ba….jättegrattis. Jag har aldrig fått en så stor borre. Mitt rekord är kring 5-6 hekto.

  2. Stort grattis till den fina borren! Nästan så att du måste ta mig DIT på en fisketur. Kanske jag skulle kunna slå mitt PB på borre där också (1,2). Synda att missa målet med 30g men du är bra nära i alla fall. ;D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *