Ät den fisk du tar upp!!!!!!!


Jag och Lena satt och ”zappade” på tv´n och hamnade på svt24 och programmet om fiskeodlingarna i Norge, vi älskar att äta lax och tycker att det är enormt gott. Det är nu slut på det och det känns jättebra, det behövs 2,5 kg vild småfisk för 1 kg lax i olika odlingar!!

Sportfiskare, se länken och ta ditt eget beslut!!!

http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning

Imorgon ska jag fiska och behålla den matfisk jag får, stekt abborre panerad i dill och ströbröd med valfria kryddor eller mald gädda mellan hamburgerbröd och diverse tillbehör efter din smak är underbart!!

Töm inte haven!
M

6 kommentarer

 1. Tack Mats!

  Du skänker mig dagligen livskraft genom din underbara blogg.

  Hjärtliga hälsningar och kramar

  //Sofia

 2. Fiskade 8h i Granölund igår. Resultat: 35 aborrar och ca 30 gäddor (kastade i gäddorna igen). Favoriten för aborrfisket var en blå rappala. Blev några fina filéer. Största aborren på 8 hg. Hörs!

 3. Frågan är hur mycket en vild lax på 1kg har ätit? Har sett det där och förut var det ännu fler kg som varje odlad fisk ätit. Bäst är väl att bli vegan egentligen om man vill bespara allt levande. 🙂

  Ikväll har jag viktat klart mitt första bete, ska lacka det imorgon och börja måla på det. Troligtvis färdiglackat och färdigt för fiske till helgen!!

 4. Hej på er! Sofia – Tack så mycket vad glad jag blir, både mitt skrivande och fiske ger mig livskraft! Erik – Härligt, vi kanske ska ta en sväng någondag om du inte jobbar? Markus – 1 mört á 50 gram = 500 gram abborrfile? Skitfiske med nya betet!!!
  M

 5. Vad fint att du uppskattar min kommentar! Det är så härligt att följa en riktig livsnjutare som dig dagligen. Jag skulle gärna följa med ut på en fisketur någon gång.

  Jag skulle dock bli glad om du kunde redigera bort mitt efternamn på föregående kommentar, det kom med av misstag.

 6. Tjenare Matte.
  Det är en stående sysselsättning för mig att läsa dina rader, skön och trevlig läsning. Själv tar jag flugspöt och åker iväg nu på lördag mot piteälvens början, blir fiske av rang under en vecka.
  Danne H (naprapath)är uppe i arjeplogsströmmarna och terrar lokalbefolkningen med fiskeskrönor som han påstår är självupplevt från malåtrakten, jo jo säger jag.

  Ha det gött så kanske jag lämnar en rapport här när jag kommer hem.
  Hälsningar Fastborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *