I med ankaret, upp med ankaret


Det såg mörkt ut på himlen i väster, åskmolnen tornade upp sig och jag var orolig att det skulle slå om till kallväder. Vi kom till grundet och ankrade när den första blixten visade sig på Vallberget, vi hann inte ens börja förrän ankaret åkte upp igen och iväg till en raststuga i närheten.
DSC03614.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Vi käkade våra smörgåsar med räksallad, tomat, spenat och dillpanerad abborrfilé, en coca cola till Felix och en folköl till mig. Det mullrade och blixtrade och vi satt där i 1,5 timme, den västliga vinden och regnet piskade på taket. Vi såg ljuset komma och förberedde oss på flötmete, två mörtar fanns det i ”stugan” och de låg bara och väntade på oss.

Jag riggade alla spö´n och förberedde, Felix kastade ut och jag hade inget trassel för en gång skull. Solen värmde och flötena guppade, jag pimplade när han sa OJOJ! Flötet gör en ”dipp” och försvinner sen med full kraft, MOTHUGG ropade jag och han drog till med nytt personbästa (PB) på gädda! 2 kg landades i lipgripet och han poserade stolt.  Han ville ge den till mormor och morfar och det fick han men jag påpekade att vi inte kan spara alla gäddor eller abborrar! Mörtarna tog slut och vi över gick mer till pimpel, Felix ropar OJOJOJ och jag ser hans lina dra iväg i vattnet. Lugnt och försiktigt säger jag och han får upp den mot båten när linan går av. Abborren dunsar hårt i durken och den är landad. 460 gram på pimpel det är inte illa, han som för tre dagar sen absolut inte ville fiska.

Han pimplar vidare och jag börjar ”jigga”, jag bytte till mindre krok och jiggkroppar än jag haft förut. Otroligt, äntligen får jag min första abborre på jigg och de fortsätter att sitta på kroken efter så många försök och förlorad utrustning. Elsa ringer och undrar vart vi är och om inte Felix är hungrig, fisket har börjat avta och jag har inte ens haft hugg på mitt flötmete. Jag bestämmer att vi skulle åka hem, det ville inte han men hemfärd blev det ändå. Han var så stolt och sprang in för att visa, han pratade också med mamma och farmor för att berätta allt om sitt PB på både abborre och gädda!! GRATTIS FELIX!!

Onsdagkvällen var min egen, jag sa till Felix att jag skulle ut på ”jerk” och jiggfiske. Han svarade snabbt och påpekade att jag var rädd för konkurrens som ny storfiskare i familjen, nähä du sa jag och menade jag alltid varit van att ligga ljusår efter Lena när det gäller fisk! Jag åkte ut tre timmar och fiskade av fem platser, till en början hade jag en del påslag men inga hugg. När klockan började närma 23:00 var det totalt dött, en av de förbannade pinnarna i sjö´n stod ivägen för en spinnare så jag förlorade både FC-tafs och spinnaren. Jag kollade mörtstugan och den var tom, vi får ta och kolla innan det är dags imorrn igen att jaga de randiga riddarna och kanske någon krokodil.
DSC03618.JPG Evil eyes? (Foto: Mats Söderholm)
Godnatt, godmorgon och goddag!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *