Predator

 

Igår tänkte vi åka till Sillviken för att prova på att meta abborre från land, samma ställe som gav oss några sikar i vårvintras. Jag ringde Jerry för att kolla med honom vart man skulle stå och det hade han koll på men det är bäst från båt, han satt i bilen med Bettan och var på väg till Norge för att besöka vänner, fiska och vara lediga. Kör försiktigt!! En sväng till stranden för att frysa lite sen bar det iväg, innan det köpte vi med oss ”burgare” och packade tillbehör för en middag på strandkanten.

När vi kom till Kasholmarna ”rekade” jag stranden för att se hur det gick att stå där, mycket gammalt trä på bottten och väldigt grunt så det skulle bli svårt. Jag pratade med en familj i båt och undrade om det skulle gå bra att sitta på en brygga som fanns där, fiska på ni svarade dem. Efter att vi fått igång grillen och käkat ”maskade” vi krokarna. Det gick att stå på stenar och jag försökte fiska av kanten men det var enormt svårt, tappade en jigg och tafs på någon träbit. Efter en skön stund i kvällssolen gav vi upp efter en timmes fiske, Lena hade lyckats få en liten stackare till ”borre” som snabbt fick gå tillbaka.

Idag har jag betalt och hoppas snart få min nya ”jerkrulle” och några ”bullar” från fishit.com, en Ambassadeur Predator 5600c.  ”Bullarna” är en reklamation som jag gjorde när min syster hade köpt dem, de hade hängt i butiken och var i dåligt skick och jag fick laga allihop. Jag har haft e-postkontatk med deras VD Johan Rolander, enormt starkt av en VD att själv att svara på brev som kunder skickar! Han har varit mycket trevlig och hjälpsam, bra service och snabb kontakt. Vi har nu gjort upp och i mitten på veckan väntar jag att den ”dimper” ner i brevlåda, då bär det iväg till Blixt för att snurra på några meter 0,36 strikewire att kränga madamer med. Intersport ska få ett besök idag, ännu en reklamation på ett Shimano teleskåpspö som gått sönder. Förra veckan gick en av ringarna, nu fick Felix en abborre på 3 hekto och då splittrades toppdelen. Hade det varit en gädda på 8kilo hade jag inte sagt något men en liten ”borre” ska det hålla för!

Imorgonkväll åker mörtstugan i sjön igen, ny mäsk och plats hoppas jag ska ge lite fler mörtar. Flötmetet lockar otroligt då det är så spännande med en stor gädda eller abborre på spö´t, skönt också att pimpla under tiden som även det ger lite matabborre.  Onsdag eller torsdag räknar jag med att mitt mål på ett kilo abborre ska slå in, gör det inte det får jag fortsätta nöta!!

Man ska ha båt att köra runt i vattnen!!!
M

2 kommentarer

  1. Är avis på predator-rullen. Har ju kikat på den själv. Får se om det blir en sådan i höst eller om jag kanske klarar mig till våren och köper på mig någon nyhet då istället.

    Vart blir det fiske, i tavelsjön eller? Jag måste ju ta mig dit någon dag och meta med levande agn med dig/er. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *