Plask i vassen


Lena och jag tränade och Felix var med kompisar, planen var att åka så snabbt som möjligt efter duschar och sen middag.Vi kom hit och packade in oss, sen gick jag direkt till köket och började koka havregrynsgröt att mäska mörtstugan med. Jag har fått en hel del tips av Markus B och Filip, de har använt anis, sirap och vaniljsocker. Jag gjorde två portioner och anis hade vi inte, den första rörde jag ner vaniljsocker i och i den andra blandade jag sirap. Affe, Elsa och Lena skrattade åt mig och jag förstår dem men Lena klagar inte om hon kan agna med mört till metet imorgon!! Jag sa godnatt coch åkte ner till båten vid 22:00 och öste ur 100-150 liter vatten, skönt att ha med sig hink eftersom det går lite enklare då 😀 Jag valde att byta ställe för ”stugan” som var lite närmare båtplatsen, jag kollade djupetoch det såg bra ut. Delade mäsken i tre bitar och la ner i ”stugan”, en halv påse havregryn fick också åka med som kanske skulle locka dit lite fler betesfiskar?

Självklart hade jag ”jerkgrejorna” med eftersom abstinensen var svidande, jag hade inte ”jerkat” sen onsdags. Jag valde att åka efter Tavelsjövägen där Felix fick sina första gäddor och jag min 500 grams abborre. Dumpade ankaret och satte igång, betesfisken hoppade och plaskade runt båten och det var väldigt skönt ute. Nordanvinden var ändå rätt varm, fleecetröjan och flytvästen gjorde det väldigt behagligt denna mörka sommarkväll. Provade ett gäng beten men inga påslag, det plaskar i vassen och en gädda gör stora ringar på ytan. Kastar snabbt dit men inget händer, det är snart så mörkt att ”vipern”som zickzackar på ytan knappt syns så jag väljer att avbryta. Imorgon blir det ett flötespass med familjen, tydligen enda dagen i veckan det ska vara bra väder. Bäst att passa på och se om min kilosabborre är där ute någonstans?
—————————————————————————–
På tisdagen slog jag nytt rekord på Blixt, tre besök på samma dag det är ju helt sjukt!!
1:a – Följde med Lena som skulle lina på sin flugrulle, skulle kolla nytt UL-spö själv.
2:a – Åkte dit för att köpa olja och fett till mina ”ambor” samt att lina på min egna flugrulle!(Crille – Jag är på G, nu ska jag lära mig flugfiska!!)
3:e – Köpte tafsar till flugfisket, hittade inte igen dem hemma och fick lära mig en ny ögleknut!
Blixt-Alexander skrattade och tyckte nog att det var för mycket med tre gånger, de tjänar ändå pengar på mig så jag tror inte dem klagar? Där träffade jag också Mange från FK Hellfish, en specimenfiskare som har lovat att jag ska få följa med och kolla hur det går till att meta brax och id mm. När det blir vet man aldrig, när det passar så passar det! Jag har också haft kontakt med Nelehag från Artifish om lite fiske, när och om de planerna går i lås vet man inte. Pimpla sik på vintern är skitkul, de fiskar sik med UL-spö och ”myshkor” så det låter enormt spännande! Jag är iallafall ledig varje helg och har semester till den 9/8 så det kanske blir något där med?

Snart ska jag ta dom!!
M

2 kommentarer

  1. Härligt du kommer igång med flugfiskandet. Brukar jerkfiska ibland men är det inte fluga så blir det UL. Vad blev det för fluglina?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *