Bulldags


Vi åkte in till stan en sväng för lite tvätt och ett ärende, ärendet bestod av att hämta min nya jerkrulle på posten och svänga förbi Blixt och slänga på lite lina! Min Predator har alltså kommit och en av grabbarna på Blixt rullade på en gul 0,36 strikewire, fräckt och det blev skitsnyggt på min nya rulle! Vi käkade lunch hemma i lägenheten och Felix var med kompisar som vanligt, Lena passade på att duscha och fräscha till sig lite.

Tillbaka i stugan vid 16:00 och vi bytte snabbt omför fiske, Felix ville inte åka med så han stannade hemma ett tag. Vi vittjade ”stugan” och när den kom upp hade vi tre döda mörtar och en liten liten gädda däri, inte enkelt att få ut en pigg liten rackare men det lyckades till slut. Eftersom Felix var hemma åkte vi mot Tarmgrundet som är nära för att meta och ”dänga bullar” för att prova nya rullen, Tarmgrundet är inte på ca 5 meter som jag sagt förut utan det är närmare 7-8  meter utmätt med ekolod! Vi tog varsin död mört och slängde ut, mitt flöte låg hela tiden och jag kollade djupet flera gånger och till slut ser jag att jag glömt sänket. Oväntat 🙂 Lena fick snabbt hugg och frågade vad hon skulle göra, ta in slak lina och gör mothugget när det känns bra tyckte jag! Hon gjorde ett perfekt mothugg och jag hjälpte henna att landa en gädda på lite över två kilo, bra jobbat darlingen!!
DSC00404.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Jag började ”dänga bulle”, den kändes helt underbar i min hand och den ven skönt när linan drog ut. Tredje kastet jag gör smäller det på, en gädda på drygt två kilo sitter fint krokat i gipan. Min första ”bullegädda” sitter där och nästa kast kommer det en till, lite mindre men ändå en gädda på ”bullen” och mitt tackel fungerar då ”bullen” hänger utanför gapet på dem och kroken fint i mungipan bägge gångerna! Totalt har jag fem kast som ger två gäddor, jag slutar eftersom jag är enormt nöjd och jakten på min kilosabborre är fortfarande kvar.
090724bulle_ca_2kg.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Jag börjar jigga och fiskar av lite olika djup, min curly tail har hugg 4-5 gånger men jag missar mothugget som vanligt. Lena plockar upp fina matborrar vilket är ovanligt, Affe kommer vara nöjd med att röka dem på sin lilla abu-rök! Fisket avtar men tre gäddor på två olika fiske inom 1,5 timme är klart godkänt på 7 meters djup!

Min kamp fortsätter!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *