Dänga i älven


Limpan min vän ringde mig idag och undrade om jag var sugen på lite gäddfiske i älven, jag tvekade inte många sekunder utan meddelade Lena och honom om att jag skulle med. Härligt att äntligen komma ut på älven och dänga, jag har längtat länge att få möjligheten att prova. Haft chanser tidigare bl a med Patrik men det har inte fungerat, nu var det alltså dags med flytväst på igen! Packade ihop jerkgrejorna och ordnade med mitt nya Lemax G7 6-20g som jag ska jigga abborre med, svängde ihop en fläsk och kycklingfilésallad samt en coleslaw. Vi åt olika omgångar eftersom Lena tränade och Felix var med en kompis, jag skulle ÄNTLIGEN komma ut i älven!

Vi mötte upp varandra vid Lundåkern, bröderna Markus och Limpan var redan där och grejade med sin gummibåt. Jag har aldrig åkt en sådan och det skulle visa sig att den var riktigt stabil, inga problem att stå alla fyra  och kasta. ”Adde” anslöt strax efter mig, på väg ut säger Limpan – japp Mats då är det bara att visa oss vart vi ska fiska! VA!! svarade jag, det är första gången jag är i älven. Jag ringde Markus B för att kolla om han var ute, det var han inte men ”Dabbe” var ute och dängde med två andra så vi pratade med dem lite om tips, de hade fått en liten snipa men annars dött! Vi provade vid reningsverket vid Öbacka, jag undrade vart ankaret fanns men det hade dem inget och då förstod jag att det inte skulle bli så mycket fisk. Att driva i älven utan ankare är ingen höjdare, ”bullarna” hinner aldrig ner mot botten och ”jerkarna” skulle gå i ytan.
DSC03671.JPG (Foto: Markus Lindberg)DSC03673.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Vi hade dock en härlig kväll på med vacker solnedgång, skratt och båtåkning! Detta var nog det enda pass jag gjort som jag inte hade något strul med min utrustning, jag tror att Limpan klarade sig från förluster. ”Adde”kastade bort en tafs och bete direkt och tappade lite lina under turen, Markus tappade några tafsar och spinnare sån tur att det är mässan där han kan köpa fler! Noliamässan blev inte den hit jag tänkte mig, jag hittade ett spö och lite smågrejor men det fanns inte mycket som jag ville ha! EN fisk på fyra timmar blev det då ”Adde” krokade en 3,5 hektos borre och glatt poserade för oss, den fick gå tillbaka och växa på sig till någon annan glad fiskare!
DSC03677.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Vi avrundade med en sväng för att se om det hoppade några fiskar nedanför Klabböle energicentrum, det plaskade lite här och där men vi såg inga större hopp! Knot och andra flygfän krockade med våra ansikten och mototrn strulade, så lade vi tillslut till vid bryggan för kvällen rätt nöjda ändå!?!
DSC03679.JPG (Foto: Mats Söderholm)

TACK ”ADDE”, MARKUS OCH LIMPAN FÖR EN TREVLIG KVÄLLSUTFLYKT, TA DET LUGNT I FJÄLLEN!!! Till nästa gång, SKAFFA ANKARE!!!!!!!!!!!
Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *