Jakten fortsätter…


Vi anlände till stugan strax efter 20:00 och packade in oss som vanligt, Felix och jag gick ut och slog lite tennisbollar med brännbollsträ. Jag ville ut på sjön och mäska mörtstugan, jigga abborre och dänga efter gädda innan det blev mörkt. Jag kokade upp gröten i micron och rörde ner lite sirap, strax efter var jag nere vid båten och fick ösa ur ca 100 liter vatten utan hink!! Hade bestämt mig för att byta plats på ”stugan” igen, Lena fick bra med mört på pimpel bara hundra meter väster om nuvarande ställe. Lagade till ”stugan” som verkade ha fått sig några törnar under veckan, jag glömde nämligen att ta upp den innan vi åkte till Umeå förra gången. Mäskade med gröten och blötte 200 gram havregryn och släppte ner, ska bli intressant att se hur fångsten blir under onsdagen?

Svängde mot Tarmgrundet och hittade av det perfekt, riggade mitt jiggspö med en brun glittrig curly tail. Fiskade av runt båten men det var ingen vidare action, provade olika djup men det var dött. Strax före 22:00 smäller det till i spöt och jag tar upp en fin matabborre, halvtimmen efter det är fantastisk rolig. På varje kast har jag fisk, det hugger vilt och några är riktigt tunga men ”borrarna” väljer att kliva av efter några vevningar. Alla hugg jag har är mot norr så det blir koncentrerat till det området ett bra tag, i samma veva ringer Patrik och undrar hur det går. Han ska tydligen flytta till Haddingen och skulle komma dit på onsdagen för att arbeta, kanske blir det en sväng med honom på sjön om det passar med våra andra aktiviteter?

Fisket avtar och jag väljer att dänga ”bullar” istället, ingenting på olika djup och runt om båten. Plockar upp jiggspö´t igen och byter till en orange curly tail, jag sitter och nöter med blöt rumpa då sätena är full av dagg. Klockan börjar närma sig 23:30 och jag väljer att åka hem i ”höstmörkret”, en bonusfångst blev det iallafall! Jag fick ett bottenapp som visade sig vara ett rödingblänke som någon förlorat för ganska längesedan, det har legat i dyn och nu är det mitt alldeles nyputsat, fräscht och med ny tafs och krok!

Skitfiske och min kilosabborre väntar fortfarande på mig!!!
Fint väder blir det!
M

1 kommentarer

 1. Tjenis tjenis.
  Nu har jag varit hemma några dagar och reflekterat över trippen vi gjorde. 3 dagars INTENSIVT regnande innan vi kom upp gjorde att älven steg med +30cm på några dagar, svårfiskat med andra ord!!!
  Sen fortsatte regnet mer eller mindre varje dag så det enda torra stället var tältet. Lyckades dock landa några härliga bitar med toppresultaten:
  Harr 45cm och 8hg
  Öring 45cm och 9hg
  Röding 45cm och 9hg.

  Har sparat dom på +1kg till nästa säsong då Danne H lovat vara livsfarlig med spöt. Får se om man bjuder med och visar han dom hemliga ”jaktmarkerna” jag har.

  // Fastborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *