Huggtabellen sa…


Pass 1Lena och jag övertalade Affe och Elsa att åka med en sväng, det var ett fantastiskt väder och de har inte varit i båten på mycket länge. Vi åkte och kollade ”stugan” som bjöd på 5 stycken perfekta metesmörtar samt 3 småborrar, vi vände direkt mot Tarmgrundet till Affe´s gamla jaktmarker. Ner med pirkar och jag började jigga, solen stekte oss och det var skön uppsluppen stämning i båten. Man kunde riktigt se, känna och höra hur roligt de tyckte att det var, vi valde dock att byta plats då vädret förmodligen får rätt mot huggtabellen? DSC03682.JPG (Foto: Mats Söderholm)

DSC03684.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Vi ankrade vid Storön strax utanför ett bälte av abborrgräs, några hugg på jiggen hade jag men missade mothugget! OVANLIGT? Lena metade med den mört vi plockat ur ”stugan”, Elsa drog småttingar efter småttingar och då förstår jag vart Lena har lärt sig det! Affe har något på gång, hans lina drar iväg flera gånger men den vill inte fastna på kroken. Tredje gången gillt så lyckas han och plockar upp en 3 hektos abborre som tog på en mörtstjärt! Grattis Affe!
DSC03687.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Vädrets makter svänger och det börjar helt plötsligt regna, vi åker tillbaks och naturligtvis började motorn hacka igen. Nya stift är det i den och oljeblandningen i bensinen vet jag är korrekt, vi var ändå mycket nöjda med den sköna fiskestunden!
Pass 2 Pratade med Patrik under eftermiddagen och vi planerade en sväng, Lena ville också med så vi åkte mot Tarmgrundet efter att plockat ut 5 perfekta metesmörtar igen. Patrik kom lite senare, han hade varit ute en stund och var mycket snabb på att visa upp en enormt grann abborre. Jag gissade på 8 hekto pga längd och dess låga höjd, han lånade min våg och den stannade på kraftiga 1,34 kilo.
DSC03691.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Han hade strulat med rullen och helt plötsligt hade han en stor jävla abborre på jiggen, jag har nött hur många timmar som helst och här kommer han och bara plockar upp en ”bamsing”. På sitt andra kast med jiggen får han hugg igen, han får slita enormt med en gädda som absolut inte ville landa i båten. Jag hjälper honom att landa den, vågen stannade på fina 6 kilo och jag vägrade att ta kort eftersom jag var kraftigt avundsjuk!!

Skojar bara då jag vet att monstren finns där nere men tyvärr vill ingen ha mina beten, vad roligt och stora gratulationer till Patrik!! Jag jiggar vidare med trasig spötopp som gick av i ett mothugg. Mitt nya spö som kändes så bra har jag blivit kraftigt fundersam på, det blir ”mässan” på lördag för att reklamera och kanske göra något fynd??!! Lena och jag sitter kvar till 22:45 kanske och njuter av solnedgången och den enorma fullmånen, huggtabellen fick både rätt och fel. Jag hade massor av hugg men med trasig topp var det svårt, Lena hade ingen action alls och i den råa natten på väg hem gick motorn hur bra som helst!?
DSC03694.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Nu ska jag rigga med rullar och spö´n så jag kan fortsätta min jakt på 1 kilos abborren!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *