7-76 och gädda på ”slaktarn”


Vi åkte ut en sväng efter lunch och jiggarna var laddade att plocka ”stor” abborre, vi åkte runt på sjön och letade ett grund som finns där men man kan inte se det. Affe står på gården och visar och pekar oss vart vi ska, när vi kommer ut på sjön ser det helt annorlunda ut. Vi puttrar runt, ankrar, fiskar, puttrar, ankrar, fiskar, puttrar, ankrar och fiskar, så ser det ut till Felix kommer ner på stranden. Jag släpper av Lena och de badar när det helt plötsligt börjar regna, jag fortsatte att nöta av ett grund och hade flera hugg men inte fick jag upp något! Vad gör jag för fel, ÄSCH jag skyller på utrustningen då måste jag skaffa nytt 😀

På kvällen åker jag ut själv med två laddade jiggspön och jerkspöt, nu ska dem få tänkte och drog iväg mot grynnan. När jag kommer fram möter jag Patrik och Jonathan, de har åkt runt lite och drivfiskar medan jag ankrar. Jiggar på men det är dött så jag byter till ”jerk” och ganska snabbt får jag min första gädda på en ”buster jerk firetiger”, en lite snipa på ca 1,5 kilo som jag krokar av i vattnet. Jag byter runt bland betena och väljer ett ”slaktarn yellow ripp”, skönt bete som man får ”jerka” ganska långsamt med långa stopp. Det hugger till och det blir ett enormt motstånd, gädda är det men den kämpar inte det är bara tungt. Framme vid båten ser jag att den är krokad på sidan, jag bedömmer såret som ytligt och släpper den när den är pigg igen! Jag vet inte om jag gjorde rätt men kroken satt inte rakt in i magen, jag är ingen djurplågare så det kändes ändå rätt!!
DSC03700.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Jag har ett jättehugg på ”zam-tailen” som jag tappar efter ca 10 meters drillning, jag fick inte ordning på slirbromsen och gäddan gick iväg när jag ställde den för hårt. Det var nog mitt nya PB som  försvann i djupet, det var det grövsta hugg jag haft någonsin!! När till och med mothugget sitter så tappar jag ändå!! Avslutar med att åka mot Tarmgrundet för att jigga lite  innan ”stugan” ska upp ur sjön, där ansluter Patrik och Jonathan eftersom de inte hittat det själva trots ekolod!! Jonathan har jag aldrig fiskat med förut och han är kompis med Filip, Jonathan drog nyss up en id på 3350 gram i Umeåälven vilket endast är ca 200 gram från svenska rekordet!! Jag börjar jigga med en gulglittrig curly tail, några kast senare gör jag ett perfekt mothugg och en gädda på ca 4,5 kilo kommer fram till båten efter en trevlig kamp med lätta grejor (UL). Jag håller i tafsen och ska ta gälgreppet när gäddan plaskar till och bryter av kroken på jigghuvudet, det blev bra trots allt så rörde jag tafsen och i mina regler räcker det för att räknas som landad!! En hel massa hugg senare och en abborre i båten så avslutar jag med att ta upp upp ”stugan”, vi åker hem på fredagen för att lyssna på Hellmasker i Trädgårn imorgonkväll!

I år har jag fiskat med barn från 7 år till svärfar på 76 år, spännande att lära känna nya människor. Trots att jag är 41 år så lär jag mig hela tiden mycket nytt om mig själv och fiske, nyfikenheten är stor!
Vilka erfarenheter har du, dela gärna med dig i kommentera nedan!  
Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Tyckte du gjorde helt rätt som släppte tillbaka gäddan. Sett fiskar som fått stora propellerskador eller sluppit undan en annan gäddkäft med stora märken som läkt så det är nog ingen fara, så länge det är så där pass ytligt.

    Alltså det här med mothuggen, har du för mycket löslina kanske? har för mig att du fiskar med ett buster stiff så det ska ju inte vara för mjukt så att du missar mothugg på grund av det. Kanske dålig reaktionsförmåga?? ;D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *