Jigga abborre


Jag ”velade” mellan att åka ner till älven för öring/lax eller åka till byn efter abborre, Tavelsjö det blev och jag hade fyra underbara timmar ”nästan” alldeles själv i båten! Metal-Jens skulle spela in några låtar till Savage Circus nya skiva och Markus B var för lat att cykla med lite utrustning till jobbet där jag kunde ha hämtat upp honom! Snabb middag med Lena sliten efter en dags jobb så fylldes jag med energi och längtade ut på vattnet, jag har ganska lugnt på jobbet men det är ingen fördel då jag blir seg och lite lat! Det är bäst att ösa på direkt, jag gillar inte riktigt mjukstarter!!

Båten åkte i och jag stod vid grynnan strax efter där jag upptäckte att vattenståndet nu sjunkit undan från förra veckan, ordnade med jigg och jerkspöt för att njuta några timmar. När jag kastat några gånger kom Patrik puttrandes från Haddingen, han trollade och hade fått några gäddor. Han satte fast sig vid min båt och fiskade en stund, abborrarna gillade min ”twin tail” men ville inte riktigt fastna på kroken. Bytte runt mellan glittrig gul, brun och röd twin tail, det visade sig att den gula och den röda var de mest intressanta. Han puttrade vidare men jag stod kvar och nästan varenda kast har jag fisk som suger i sig jiggstjärten, jag tar upp en men släpper tillbaks den och det är inte många som krokas. Jag börjar jerka men vindarna ligger fel i förhållande till ankringen och det blev bara jobbigt att kasta i motvind mot grynnan, vindarna är riktigt kalla men som tur är skiner solen och jag känner att jag mår bra!

Jag väljer att åka vidare för att avsluta på Tarmgrundet, ankrar och börjar jigga igen och det dröjer inte länge förrän det nafsar till igen. Det fortsätter på samma sätt men här tar jag upp två mindre abborrar, på ett kast har jag hela fem nafs/hugg så det är riktigt roligt och spännande! Gissa vem som kommer puttrandes? Jajamen Puttrick kopplar fast sin båt igen så vi fiskar och snackar i två timmar? Solen har gått ner och halvmånen är på väg upp när vindarna börjar friska på igen! Huggen avtar så jag nöjer mig med de hugg jag haft men besviken med bara tre landade småborrar i båten, återvänder mot Umeå för att orka kliva upp till en ny arbetsdag imorgon!

Jag måste ha ett ekolod/gps, ABU revo tororulle, Sundridge flytoverall, UR isborr, avkrokningsmatta och ett till jerkspö mm, hmm vad är det mer jag behöver???

Per kanske har rätt, jag är ett fiskeskämt?
M

3 kommentarer

  1. Ja, jag skulle också ”behöva” en ny GPS samt en Toro, gäddsäck, avkrokningsmatta och mycket, mycket mer. ;D

    Ja, gul twintail med rött huvud då kommer man långt på borre. Ibland det enda jag tar med mig ut men nu har jag fått en ny favorit och det är relax crypto 4″ i smått papegojfärg. 🙂

  2. hej.
    ett tips till din kamp om en kilosabborre. prova dra till nydala vid olle fiskares brygga och kör med antingen bottenmete med mörtbit eller flötmete med levande mört. brukar gå rätt mycket fisk över kilot där och dom brukar va huggvilliga.
    sen måste jag säga att bloggen är rätt intressant att läsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *