Det sista slaget?


Min kilosborre simmar någonstans där jag inte är, all tid går till jobbet, familjen och fotbollen! Filip, Makke och Markus B skriver på messenger till mig och gör det inte enklare, de beskriver sitt fiske och jag läser deras bloggar för att få lite fiske till vardags. Det är inte bra för mig men jag kan inte låta bli och jag längar till sjön för att sätta mig i båten och njuta, det spelar ingen roll om jag är ensam eller om jag fiskar med någon det viktiga är att få komma ut och må bra. Barnen på jobbet är ”dunderbara” och där finns en enorm energi och glädje men det är inte samma sak som att få tid för sig själv! I veckan har jag skolat in två ett-åringar, en pojke och en flicka som är fantastiska med glimten i ögat och en hel drös med charm med trevliga föräldrarna och jag tycker att det gått jättebra!!

När jag kom från jobbet på tisdagkväll efter ett avdelningsmöte sjönk jag ner i soffan med ett glas vin och var helt slut, då var det ”Fiskedags” på 4:an med fiske från Oman och jiggfiske efter abborre i Sandhamn! Hjärnan slutade fungera och jag satt bara och njöt av deras hugg, mina hugg verkar dock få vänta eftersom jag inte har någon tid alls för mina spö´n just nu. Laxfisket i älven slutar nästa vecka och gäddorna kan vara på hugget något enormt just nu men inte fan kan jag vara där. Det är inte synd om mig då jag kommer att hinna med allt möjligt fiske under hösten, rullarna och spöna väntar på mig och jag vet att det blir fiske! Den jag lider något enormt med är Rubbade-Robert, han har någon sorts aura över sig om att inte få fisk (som mig)? Jag vet inte vad det beror på, i veckan fick han sin nya båtmotor och det var problem i frakten så han har fått strula ordentligt. Jag skrev en kommentar på hans blogg om att hans fiskelycka skulle vända pga den insats han gjort med motorn. SÅ blev det inte och jag fick en syrlig rubrik i ett av hans inlägg, det var inte meningen och han hade inte fått fisk men lyckan brukar komma tillbaks då han tar PB efter PB!!?? Kör hårt Robert!!!
———————————————————————————–
I eftermiddag var jag på ett riktigt kanonställe, Sävar hade 200-års jubileum av det sista kriget på svensk mark! SverigeRyssland med mullrande musköter, mörsare, kanoner, krut, uniformer och en massa rök, ljudet var bedövande emellanåt men mycket intressant att följa men tyvärr var det en enormt tråkig berättare som inte gjorde det intressantare! Ca 5-6000 åskådare som jag bedömde det, en massa krigare som gick omkring på en åker i Sävar. Två timmar gick otroligt snabbt och krigsskådespelet skiftade flera gånger, tyvärr vann ryssarna och vi förlorade Finland! Jag tycker ändå att det ÄR bra eftersom det har gjort att vi sluppit både 1:a och 2:a världskriget förutom några pinsamma tyska trupptransporter genom landet under 2:a världskriget för att ockupera Norge??!!
DSC03723.JPG
DSC03731_1.JPG
DSC03739.JPG(Foto: Mats Söderholm)
LI!! Hoppas att du har det bra trots din längtan efter familjen, vi längtar efter dig med!!
M

1 kommentarer

  1. Hej Mats! Följer din blogg sporadiskt, men måste säga att du gör ett grymt jobb. Ett råd är bara; lämna felkrokade gäddor och lyckofångade jiggabborrar bakom dig och satsa på flugfiske. Då är du fast för alltid!
    /superpuppan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *