Utrustning i USA


Jag och familjen är nu i Ocean city och jakten på utrustning började på webben redan hemma i Umeå, efter många om och men sitter jag nu på andra sidan jorden och längtar efter att dänga spöna! Jag har haft e-postkontakt med Chad som är pappa i familjen och vi har tillsammmans planerat att överraska Li, det gjorde vi och glädjen i oss alla var enorm. Chad plockade upp oss på flygplatsen i Philadelpha efter en 9 timmar lång flygfärd och 6, 5 timme bilkörning till Arlanda, trevlig kille med glimten i ögat och han längtade efter att se Li´s min när vi skulle mötas första gången på 6 månader. Vi har tagits emot på ett fantastiskt sätt av Chad och Denise samt deras barn Chad jr och Ryan, Deras gästvänlighet är obetalbar genom att ta emot tre helt främmande människor även om vi är Li´s familj. Vi bor i deras enorma hus och kan samtidigt träffa Li varje dag även om hon jobbar, han är polischef i stan och hon har två butiker på boardwalken som hon driver.

Idag gjorde vi några ärenden och åt lunch med Li samt åkte runt och tittade på samhället, självklart hittade jag en fiske/båtbutik som jag smet in på i Somers Point.
DSC03788.JPG

DSC03786.JPG
Familjen undrade vart jag tog vägen och dom hade inte fel när dom gissade att jag tittade på ekolod, jag är ute efter ett portabelt eftersom jag inte har någon egen båt! Priserna på ekolod här i USA är mycket lägre, ett som jag tittade på kostade ca 1800 kronor och ett likadant i Sverige kostar 2800-3800 kronor. Det kommer att bli ett köp!! Jag tittade samtidigt på lekande, krok, vajer, FC och en massa andra saker, det finns två butiker i Ocean city som kommer att få flera besök. Tackledirect har jag beställt från och den andra är FIN-ATICS, det är också stor skillnad på antalet i förpackningarna och kvalité.

Chad är fiskare själv och har jobbat på Fin-atics och känner Tackledirectägaren, han har haft egen fiskebåt och har visat foton på några fina tonfiskar och svärdfiskar. Han vill prova att fiska på is eftersom han inte gjort det, jag visade honom min film i mobilen på min första ismetesgädda.  Han skrev i ett brev att han skulle försöka ordna en fisketur här, fixar han det så är det helt underbart men de ställer upp för oss så otroligt mycket att det gör inget om det inte blir något! Besöker de oss i Umeå så ska vi självklart ta skotern och rigga några ismetesspön och samtidigt pimpla för att vänta på huggen!!!

Rapporter kommer!!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *