Mer grejor… i have a dream


Onsdag och torsdag blev två dagar med många intryck, svett och trötta ben, med Li som privatchaufför tog vi oss till DC för att besöka museum och ”The Mall”. Vi besökte Smithsonian air & space museum, vi tittade på allt från bröderna Wrights första flygningar, ”Spirit of St Louis” som flög över atlanten till apolloraketer och alla möjliga flygande anordningar du kan tänka dig. Torsdag blev en riktigt jobbig med en för oss ovan luftfuktighet och värme kring 34 grader. Det blev många stopp men vi hann se ”Capitol hill, Washington-World war-Lincoln-Vietnammonumenten” samt en avslutning vid ”Vita huset”, efter lunch åkte vi till ”Arlingtonkyrkogården” för att besöka John F Kennedys grav. När vi kom fram kändes det enormt stort, en skylt mötte oss där det stod ”silence & respect” och det kändes i luften att det var en stor man vi stod inför. Det största för mig var nog att stå på den plats Martin Luther King höll sitt tal ”I have a dream” 1963, en historisk stad och det var otroligt intressant besöka den vilket jag inte ångrar en sekund.
dsc03986.jpg dsc03994.jpg dsc04005.jpg dsc04019.jpg
Vi satte oss i bilen med mobilen gps laddad för att besöka ”Baltimore aquarium”, precis när vi kommer fram dör batteriet i telefonen och det visade sig akvariet hunnit stänga. Skit, här står vi alltså och ska ta oss från Baltimore centrum till Ocean city utan gps? Li och jag hjälptes åt och det gick enormt bra och hon var enormt duktig, man kanske skulle skaffa privatchaufför?

Idag blev det ett nytt köp, jag har köpt ett Humminbird ekolod. Betalt och klart med en bekräftelse på e-posten om att den är skickad, härligt och i september kommer gäddorna att få det jobbigt när jag fiskar av djupkant efter djupkant. Det enda jag väntar på nu är att ”Tackledirect” ska ringa och meddela att min ”Revo toro” har kommit.

USA är otroligt mycket trevligare än jag trodde, människor på gatan hälsar och ler glatt mot oss. Vi tråkiga svenskar har mycket att lära av dessa människor, artighet och hövlighet med ett ”please” eller ”thank you” i varje samtal. Hjälpsamma och glada är de människor vi mött i de tre städer vi besökt, alla människor är säkert inte så men gästvänligheten är påtagen!!

Vi trivs alldeles utmäkt!
M

3 kommentarer

  1. Viblir så glada när vi läser bloggen och ser hur trevligt ni har det.Hoppas fortsättningen blir lika bra.Vises.

  2. Ekolodet monterar man i en planolåda tillsammans med ett gel batteri(litet mopedbatteri).Givaren för djup mm monteras på en metallstång tunt profilrör längst upp ett fäste som kan klämmas fast med tex skruvtving,så det lätt kan flyttas mellan olika båtar!!

  3. Hej! Elsa&Affe – Det är hur bra som helst, tyvärr börjar sorgen komma då vi sk lämna Li och den bästa semester vi varit på! Göran – Tack för rådet! Det visade sig att väskan som ekolodet kom i är anpassad för att flytta runt, jag kopplar batteri, ekolod och sladdar mm på en platta med handtag så det är bara att koppla loss sugproppen och ta med sig väskan när jag fiskat klart! M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *