Många timmar utan…


En av de bästa resor jag gjort i mitt liv, att leva lyxliv som en amerikansk familj kring villor i 10-30 miljonersklassen var inte helt fel! Att bada i atlantens stora vågor med en massa ”minnows”(småfisk) och krabbor som kröp omkring benen, att dyka in i de salta vågorna och kroppssurfa in med vågen som kommer efter! Det aboslut roligaste jag gjorde själv var ett besök på Tropicana, först kubansk middag på en restaurang och sen avsluta med ”Texas hold em”. Jag spelade poker på riktigt för första gången och det var skitkul, jag förlorade 1300 kr ($180) på ca 1,5 timme men det gör inget då jag är stark nog att sluta spela när det är dags!! Att gå omkring i Ocean city och titta på fiskebåtar stora som sommarstugor, ”bassbåtar” som vore perfekt att i en svensk sjö och jigga abborre eller ”jerka” från! Den här är inte så stor men den räcker långt i våra svenska vatten, hade inte varit helt fel att fiska gulfenad tonfisk eller svärdfisk på den här!
DSC04099_1.JPG (Foto: Mats Söderholm) Roligast av allt var att vi alla fyra fick leva som en familj igen, även om det var som en amerikansk för två veckor så räcker det långt. Sorgen att åka från Li var enorm och det var skönt med ett snabbt hej då på flygplatsen, vi kommer även att sakna familjen Callahan som bjöd in oss. Vi vet inte hur vi ska kunna bjuda tillbaka deras gästvänlighet,en sak är säker att de är hjärtligt välkomna hit!!!!!!!!

Inköpen på resan är jag mycket nöjd med, önskelistan som jag gjorde i somras har kraftigt halverats. Ekolodet är snart laddat nu när jag köpt en transformator eftersom det är andra kontakter och strömspänning i USA, ”Revo toro´n” är laddad med ”Daiwa samurai braid 0,40” och sitter nu på jerkspöt.
DSC04651.JPG (Foto: Mats Söderholm)
Jag köpte en massa jiggkroppar, beteslås, krokar, lekande, titanvajer och FC-lina, allt som kanske kommer att behövas i jakten på 1 kg´s ”borren” och 10 kg´s gäddan. Min predatorrulle ska jag sätta på ett CWC Strike pro hamer 8´6 som är nyinköpt på Blixt! Utrustningen börjar bli komplett, det som saknas härnäst är en flytoverall och en ny isborr till det blivande isfisket. Dags att börja

Till helgen blir det fiske, Lena ska med sina tanter och äta surströmming så Felix och jag drar till Tavelsjö över helgen. ”Tjötade” just med Metal-Jens och han kanske skulle med en sväng, vi får se hur det blir med det men det vore trevligt!!

———————————————————————–

100:ade inlägget på ”Fiskebloggen!
Tack till er all som läst, kommenterat och följt mig på min resa i livet!
Jag vill tacka Västerbottens folkblad som gett mig möjligheten att skriva om det jag älskar, att fiska!!

————————————————————————

Det är aldrig fel att ha pengar att göra det man vill!!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *