Den nya utrustningen

Äntligen i Tavelsjö igen och det tog inte lång stund innan jag satt i båten, självklart fick jag ösa den på några liter vatten men det gick ganska fort eftersom fisket lockade så enormt. Felix ville som väntat inte följa med då det inte blir något mete, han var kvar i stugan och lekte med datorn. Vilken tur att jag gjorde gröt med sirap för mörtstugan, hans motivation ökar kraftigt när vi snackar om ”livebait” med ett aktivt fiske som kan ge både gädda och abborre! Spänningen var enorm och jag var så nyfiken på hur allting skulle fungera, båtmotorn (som strulat), jiggarna, ekolodet, revo toron och hamerspö´t men  syftet med dagens fiske var att lära mig hur ekolodet fungerar och vilka valmöjligheter det finns.

Jag tog ut båten och drev omkring medan jag satte fast sugproppen för ”transducer´n” (den som skickar signalerna) och satte på ekolodet, eftersom den är amerikansk så visar den bara deras standard så det blir att räkna om till vårt metriska system. På ekolodet aktiverade jag om det fanns fisk och den larmade t o m, åkte runt på sjön och kollade av olika djupkanter som jag kände till. Mitt största problem var att ankarsnöret är för kort, när jag hittade fisk räckte det inte till så det blev för långt bort för mina ”bullar” och jiggar. Det finns fisk men de fanns på djup som jag inte kunde nå, jag vet inte om det var gädda eller abborre eftersom jag inte lärt mig hur symbolerna fungerar!!
DSC04681.JPG(Foto:Mats Söderholm)
Bytte friskt fiske mellan ”bullar” och jiggar, ingen av dem ville dock hitta fisk fast ekolodet visade att de fanns där!! Hamerspö´t var suveränt och ”bullarna” flög som vilken ”jerk” som helst men min teknik behöver finslipas med så långt spö och de tunga vikter som betena har.

Som avslutning på fisket zvängde jag upp mot Tavelsjövägen för att ”jerka” med ”toron”, på tredje kastet smäller det till. Professional overrun (trassel) även om jag kollat bromsarna på rullen, motvind och slarv gjorde att det blev ett antal minuter att reda ut linan så att det gick att fiska igen! Klockan började närma sig middagstid och med Felix i stugan så valde jag att vända hemåt,  fläskfilé med ugnsgrönskaer och ädelostsås gjorde att vår ”killkväll” med ostkorkar och läsk startade på ett skönt sätt!

Imorgon hämtar jag Lena för att hinna fiska lite innan nygifta (GRATULERAR) Fredrik, Jeanette och deras flicka Linn kommer på middag under lördagkväll! Affe och Elsa får inte komma tillbaks  förrän på söndagen!! 😀

Skitfiske!
M

3 kommentarer

  1. Härligt att du tagit dig ut och provat de nya prylarna. Ett tips kan vara att inte använda sig av fisksymbolerna utan istället försöka lära sig tolka de bågar som uppstår på lodet. En eller ett par stora fisksymboler kan i själva verket vara stim med småfisk som utan fisksymbolerna mer ser ut som moln än som bågar, som annars indikerar större fisk.

    Nu ska jag fortsätta att måla beten.

  2. Hej! Markus – Helgens användning var att praktiskt lära sig lodet, jag lärde mig mycket men det finns fler funktioner som jag måste förstå! Kent – Det går inte eftersom det inte är en internationell apparat, tro mig jag har försökt! Tavelsjö onsdag em!!
    M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *