1245 gram

Lördagens fiske började med att vi körde omkring på sjön och letade grund som Affe ofta pratar om, vi hittade en kant som fiskades av och ganska snabbt hade Lena fått två gäddor på jiggen. Ekolodet visade gott om fisk men ingen vill smaka på mina grejor, vi åkte runt och provade olika ställen och jag hade ett hugg på ”bulle” men sen var det tvärdött. Det är rätt roligt att titta på ekolodet när man åker omkring, det är både frestande och frustrerande att se fisk överallt utom i båten.
DSC04684.JPG (Foto: Lena Sjöblom)
Nu kan jag ekolodet ganska bra och huvudräckningen från fot till meter går ganska enkelt, i fortsättningen blir det inga fiskikoner på skärmen då blir det bara bottensökning. Vi åkte hem och började förbereda middagsbjudning, vi hade laddat upp ordentligt med kyckling, fläskytterfilé, kantareller(Lena plockade 3 kg på 1 timme i fredags), ädelostsås, sallad, ananas, melon, ugnspotatis, rödvin, single malt, bira och cognac till kaffet!

Söndagen var sovmorgon efter en sen kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck samt två showande barn som gjorde att vi skrattade så tårarna sprutade. Affe och Elsa kom tillbaks från sin stugförvisning, vi passade då på att åka ut för sista passet för helgen. Vi ankrade på ca 4 meter och Lena laddade kroken med enda mörten som fanns i ”stugan” och började meta, jag jiggade och provade alla möjliga kroppar och färger. Ingenting fast vi såg ekon hela tiden, jerkspöt åkte fram och jag började dänga men utan resultat trots pig´ar och westinare. Min jätteabborre lockar så fruktansvärt att jag började jigga igen, tittar mot Lena´s flöte och frågade vart det var. Borta, snabbt mothugg ropade jag och det flög spö´n i båten av iver. Mothugget satt perfekt och efter en kort kamp ser jag en röd fena, ABBORRE och stor var den 1245 gram stannar vågen på.
F Ö R B A N N A T skriker jag inombords men är samtidigt glad att Lena fick en så grann fisk. DSC04714.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Vi var snabba och effektiva så den gick tillbaks snabbt, den var rätt pigg och sprattlade iväg men stannar och lägger sig upp och ner några meter från båten. Upp med alla grejor och snabbt rodde vi dit och fick tag på den, jag höll den kanske tio minuter utan att den ville kvickna till. Gälarna och fenorna rör sig och jag vet inte riktigt vad jag jag ska göra, jag knackar till den försiktigt på huvudet och vips så far den med full fart ner mot botten igen. Det var konstigt men det gick bra förutom att det inte var så varmt om händerna i det 13 gradiga vattnet, fisken överlevde och Lena småler fortfarande av lycka!  Affe tycker att vi är konstiga som släppte den men det var en så vacker fisk att det kändes alldeles rätt att återlämna den till sjön igen.

Vi avslutar på Tarmgrundet och jag har några trevliga hugg på jiggen, en drillar jag för full men hinner inte se om det var en gädda eller abborre eftersom den väljer att kliva av. Inget mer händer och Felix ringer hem oss för middag, en skön helg med ca 10 timmar fiske.

Hinner jag imorgon ska jag ner till älven och fiska öring, fom 15/9-15/10 är det fiskeförbud på öring så jag kanske hinner några kast innan Felix föräldramöte på kvällen? På onsdag slutar jag 12,30 så då sticker jag till Tavelsjö igen och fortsätter jakten på mina målvikter!!

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Hur kul som helst att läsa bloggen om storfiskaren som bara blir omsprungen av sambon hela tiden. Grattis Lena och bit ihop Mats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *