Krångel!!

Igår var sista tillåtna dagen för öring i älvarna, uppehållet är en månad (15/10) så att de hinner leka färdigt så att vi får en fortsatt växande stam. Jag hoppades på 3 timmar och det var rikligt med vatten i fåran, det började uselt och på första kastet förlorade jag ett beteslås och ett bete. Inte riktigt det jag hoppades på, det fortsatte dock lysande och jag kände botten i varje kast utan att fastna. Ambassadeuren verkade dock inte vara riktigt okej, det knastrade och lät lite i den och jag hade problem med kastlängderna. Strax före klockan 17:00 tog det dock tvärstopp och dunkade till ordentligt, det gick knappt att veva in och jag insåg att passet var slut! FAN, ska jag behöva ha extrarulle i älven också?  Till min lycka i övrigt var att väskan var intakt utan massa pengar som lämnats på älvsbotten!

Gick tillbaka mot bilen och två gubbar hade kommit ner men inte heller dem hade fåttfisk än, jag pratade lite med dem och fortsatte sen. Klockan var inte så mycket så jag skruvade loss ”amban” från spöt, vilken tur att jag hinner på Blixt innan de stänger hann jag tänka! Blixt-Jonas kunde hjälpa mig direkt och det visade sig att några fjädrar till ”knarren” var helt väck, han tog bort ”knarren” och bytte ett kugghjul så var rullen med igen. Passade samtidigt på att lämna den där för att byta lina som nästan var slut, jag kommer inte behöva den förrän 15/10 igen då det blir semester några dagar för att fiska öring.

Onsdag eftermiddag fortsätter jakten på gäddan och abborren i Tavelsjö, självklart kommer rapport!!

Skitfiske
M

3 kommentarer

  1. Hej! Markus – Jag använder en Amba 6500 c3 (2 växlad). Erik – Öringfisket i Umeåälv är stängt mellan 15/9-15/10, det är laxfisket som stänger nu den 19/9 fram till maj 2010 om jag har föstått det rätt.
    M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *