Usel eller uselt?


Nu eller aldrig skulle jag kunna säga men det behöver jag inte, tiden är för mig och jag vet att det kommer att bli riktigt roligt framöver. Fisket under hela året har varit mycket spännande och lurigt, huggtabeller och annat är inte ens lönt att titta på eftersom de aldrig stämt för mig (eller för någon annan?) Några timmar själv i båten gör dock susen för själen, trots att det ibland känns som att jag skulle vilja slänga alla grejor jag skaffat i sjön/älven/havet! Varför får jag ingen fisk, de finns där och jag fiskar som jag lärt/läst/lyssnat mig till men inte får jag någon fisk! På de senaste 14 timmar jag fiskat har jag fått en gädda och den var mindre än Lena´s fina ”borre” från söndagsfisket! Tittar man på huggtabellen idag så är det bra fiske, vindarna och molnen låg helt rätt och jag fiskade djupkanter samt rätt djup utifrån vattentemperaturen. Det jag kommer fram till i nuläget är att det är uselt fiske eller så är det jag som är usel, hur ska jag kunna veta det?Utmaningar och utveckling är viktigt för mig och mitt fiske i år har varit enormt givande, roligt och spännande, av alla misstag och felval jag gjort under året så har jag lärt mig något. Min utrustning är väl besatt och jag har grejor för att ta stora fiskar, vilken tur att jag är en glad amatör som njuter av varje fiske och då spelar det ingen roll om utrustning, väder eller plats är fel för just den stunden. Skitsamma, jag åker ut och njuter av stunden och du kan ta tid för dig själv att göra det du tycker om och det behöver inte ens handla om fiske 😀

Idag när jag hälsade på Elsa och Affe i stugan påminde han mig om att behålla alla stora fiskar och inte hålla på med en massa onödigt C&R men det känns så enormt fel att göra käk av stora aborrar/gäddor som kanske växt till sig under en 10-årsperiod som ska sluta i en stekpanna. Dessutom är de träiga och tråkiga, då är det bättre att behålla unga friska abborrexemplar på ca 0,5 kilot för en smaskig middag!

På fredag åker Felix med farmor´n till Ö-vik för att hälsa på min mormor Ingrid, tyvärr hinner jag inte skjutsa dem till bussen eftersom jag arbetar till 16:30. Eftermiddagen samma dag skjutsar jag Lena till flyget, hon ska till Teneriffa på en vecka med Tant Uldarika som bor i Jön(s)köping! Jag hade planer på en herrmiddag/pokerkväll under lördagen, frågetecknen var dock för stora så vi får ta det senare grabbar!!

Vad tror ni att jag ska göra  i helgen?
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *