Invigning

Hur skönt är inte det att bara göra det man älskar, jag packade båten med fem spön, en väska, hink med beten, matsäck/kläder, ekolod och mig själv utan att behöva anpassa mig. Lade ut ”stugan” och mäskade med gröt/sirap/majs och styrde sen mot Avan, en liten sjö som bönderna runt omkring förstört genom alla tider med sina utsläpp. Det borde finnas fisk där men tyvärr kan man inte äta den, det dröjde inte länge förrän jag hade en ”snipa” på jiggen. En stund senare får jag ett aggressivt hugg och med mitt korta UL-spö har jag en riktigt intensiv kamp med en tre kilosgädda som krokar av sig själv när jag lyfter upp den i tafsen. Ett tag senare glider Affe och Elsa fram på vägen bredvid där de stannar och vinkar och jag tänkte att nu MÅSTE jag få fisk. Två kast senare sitter en till liten ”snipa”och därmed var ”revo toron ” invigd (vilken rulle och lina !!) Jag känner mig skitnöjd och avslutar Avan för att åka och jigga en djupkant i sjön, en massa hugg men ingen abborre på jiggen och tankarna börjar om ”usel” fiskare igen. Jag hade iofs fått tre gäddor på jerk och jigg så helt oduglig är jag ju inte, det borde bara vara fler!

Kollar ”stugan” som är tom och flyttar den en bit vid vassen och svänger sen bort mot mitt grund, där jag börjar jigga men det är stendött och fruktansvärt varmt så jackan och flytvästen åker av. Fiskar av lite runt grundet men blöter bara krokarna utan att få någon fisk förutom ett hugg i en av de där djävla pinnarna!!

Jag beslutar mig för att satsa några timmar på Tarmgrundet, riggar metspöt med mask och får snabbt en mört som får sitta kvar för att kanske ta en ”borre” eller gädda. Jiggarna och ”bullarna” viner i luften närvinden avtar helt, det är helt magiskt med en klarblå himmel som värmer mig långt in i själen. Mörten simmar omkring länge och flötet dyker några gånger men kommer upp lika snabbt, jag står med ”Hamerspöt”och släpar en ”bulle” när det drar till! På vägen upp krokar jag en gädda på 2,5 kilo, det kändes konstigt när jag drillade den som om att spöt bara drog upp den utan att gäddan fisk en chans att sticka iväg. Då var det spöt också invigt och nu har jag fått fisk på all min utrustning, väl investerade pengar som jag kommer ha mycket glädje av.DSC00469.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Mobilen låter och jag får sms om att  Umeå FC förlorat mot Degerfors med 3-1 (FAN), strax efter ringer Fredrik och undrar när jag vill äta. De bestämmer väl ni tyckte jag och ville som inte lämna min underbara miljö men jag började bli ganska trött och less 😀 Jag styrde mot bilen och väl hemma lastade jag min väska med kläder och några ”bira”, en kort promenad till Fredrik och Jeanette för bastu och middag. En trevlig avslutning på en underbar dag med glada och trevliga  människor, Lena och Tant Uldarika hade det inte lika lätt eftersom det var strul med flyget och de missade något anslutningsflyg i Madrid till Teneriffa. De är i alla fall framme och kommer ha en helt DUNDERBAR vecka tillsammans med god mat och dryck!!

Söndag ska bli intressant då mina målvakter kommer hit och ska fiska med mig, jag hoppas verkligen att det finns några mörtar i ”stugan” så att de får prova på ett riktigt spännande fiske!!

Vlado, Tim och Johan ni är hjärtligt välkomna!!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *