Hårda vindar

Förra helgen gav 15 timmar fiske med endast några smågäddor, besvikelsen var speciellt stor på söndagen. ”Mörtstugan” hade gett mycket mört och jag fick besök av Vlado och Tim (två av mina målvakter) som skulle med några timmar. Några doppade flöten men ingen ordentliga hugg gav det, i övrigt så var det totalt dött, jag som hade hoppats att de skulle få drilla någon gädda eller större abborre. Tyvärr blev det fiasko men de fick iallafall prova på, det var ändå spännande och de hade aldrig fiskat på sånt sätt förut.

Felix och jag plockade undan studsmattan och andra smågrejor som inte klara av vintern så bra, Linn och Joakim cyklade förbi och ville leka med Felix. De hjälpte oss att plocka ihop och sen satte de fart med alla möjliga aktiviteter. Själv tog jag bilen till båten för att byta ett handtag som gått sönder, det gick ganska snabbt att byta ut men det var trång och mina klumpiga händer fick slita lite. När det var gjort slängde jag jiggspö´t och lite grejor i båten, drog ut den och satte fart mot djupkanten utanför Avan som jag upptäckte förra helgen.

Det var hårda vindar och det var lite obehagligt, båten guppade och ville inte vrida upp med vinden så den blev stabilare. Det var helt omöjligt att fisk och det var inte roligt, jag valde att vända in i lä för att slippa de enormt höga vågorna som jag aldrig upplevt i sjön förut. Jag åkte in efter Näset och mötte två grabbar i en båt som också kämpade, efter några ord med dem så styrde jag mot vassen vid Tavelsjövägen. Helt klart mindre vågor men den västliga vinden slet i kläderna och båten, fortsatte vidare för att hitta lugnare vatten men det var likadant överallt.

Jag gav helt enkelt upp och mina planer om fiske på onsdag med Markus B kanske var på väg att grusas, är det sådana vindar som idag är det inte roligt att vara ute och dänga med ”bullar” och annat. Vi får se vart vindarna tar mig under veckan, nästa helg blir den sista att fiska från båt i Tavelsjö då det är dags att vintra den.

Skitfiske
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *