Jag-Markus 1-1

Onsdag 090930 

Då var det dags igen och vädret var perfekt för gädda, en ny fiskare i båten och nu var det dags att dra storgäddan ur sjön! 

Klev upp klocka 6:00 för att åka och öppna jobbet, kände mig enormt trött som vanligt men ändå på ett otroligt bra humör? Jag visste att det var dags att bestiga båten efter lunchen, jag pratade med mina kollegor (Anna, Anki & Laila) om jag kunde hoppa över lunchrasten och sticka tidigare. Det skulle gå bra och de ville nog bli av med mig, fiskeabstinensen slog nästan över och jag gick ut från jobbet 12:00. Åkte mot Gammliahallen för att plocka upp Markus B, jag fick vänta på honom så passade jag på att sortera i beteshinken så att jag skulle få ner ”vargarna” med de andra custombetena. Tankade båten och förklarade vad det innebar om motorn skulle strula, när jag haft gästfiskare i båten så har den funkat skitdåligt och det gjorde den idag med.

Vi tog oss ut på sjön som var ganska blåsig men inte som i söndags och självklart protesterade motorn, med knapp styrfart och en massa hack valde jag att stanna på Tarmgrundet så det inte blir så långt att ro om motorn skulle lägga! Vi började dänga ”bullar” och Markus fick ganska snabbt en liten ”snipa”, ni kan ju räkna ut hur det gick för mig!! Det hände inget mer så vi åkte mot ett grund vid Juviken, där var det lika dött så vi tog oss med ännu mindre styrfart mot östra sidan av Storön. Där var det lä och solen värmde skönt, det var lika tomt där så vi passade på att ta en kopp kaffe och vila kastarmarna lite. Ganska snart ankrade vi utanför inloppet till Avan för att prova djupkanten, ”bullar” och jiggar gick varma men inte ens ett nafs för någon av oss. Avan blev nästa kastplats och vi började svinga spöna för fullt, vi fiskade av vasskanter och provade oss fram för att till slut hamna mitt i sjön.

Det dunknar till i spöt och jag missar en fint hugg/nafs, jag säger till Markus att jag fick två fina gäddor på jigg här förra helgen. Hmm, bytte till jigg och på första kastet får jag en pytteliten snipa som snabbt krokas av. Svingandet fortsätter utan några fler påslag, strax efter åker vi ut på Tavelsjön och ankrar lite djupare än där vi nyss var. Vi börjar misströsta och skrattar åt det usla fisket vi haft än så länge, solen är påväg ner och det är enormt vackert i den mojnande vinden med en sol som värmer lite.
DSC04789_1_1.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Jag bestämmer att vi ska avsluta på västra sidan av Storön vid den mest spännande djupkant jag sett i sjön, jag sitter och tittar på ekolodet för att se när den kommer. Jag tittar inte ens vart jag kör och det är inte långt ifrån att jag kör in i vassen 😀 ,vi provar där men vänder snabbt ut till kanten. Jag börjar känna av handlederna och inser att jag måste byta rullar på spöna, ”toron” ska jag sätta på ”bullspö´t och ”predatorn” ska sitta på ”jerkspö´t”. När jag ”jerkar” med ”toron” så får jag fel vinkel på handen vilket gör att jag får kramp i underarmen och värk i handleden, då blir det smidigare att ”jerka” med ”predatorn” då jag har ett halvt liv kvar att fiska på !! Vi har några korta snabba kontakter men inga ”krokodiler” på krokarna, idag hade det varit skönt med en flytoverall nu när timmarna på kyler mig in i märgen. Dagens fiske slutar 1-1, båda är ändå mycket nöjda att vi kunde ta oss ut några timmar på predatorjakt i ett suveränt fiskeväder men tyvärr utan fiskar!

Till helgen smäller det igen, sista timmarna i båten innan den ska vintras. Vilken tur att öringfisket i älven startar snart igen, två dagars semester kostar det mig för att jaga i älven men det är det värt!!

Tack för idag Markus!
M

2 kommentarer

  1. Tack själv för idag, det var riktigt trevligt att ta sig ut även om krokodilerna uteblev (fast det är ju inte första gången). Nä det kommer fler dagar då vi kan ta nya tag! Uppdaterar min blogg snart, har precis kommit hem från provfiske i älven. 🙂

  2. Tjenixen på dig, spanar in din blogg och ser att man är omnämnd! Vi vill inte bli av med dig, (inte ens när du har din värsta fiskeabstinens) eftersom du är toppen med ungarna. Däremot förtjänar du att få en lugn och skön stund på sjön när höstsolen skiner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *