Mäsk & gäddfärs

Sista rycket på sjön innan det blir vinterförvaring, vi åkte ut till Tavelsjö direkt efter jobbet och ett inköp av mask och 20 g jigghuvuden på Blixt

När vi klev in i stugan gratulerade vi Affe i efterskott, han fyllde 77 år i måndags och vi kunde tyvärr inte hälsa på då. När det var klart plockade jag fram havregryn, sirap, majs och gjorde en mäsk, det fungerade bra förra gången så det är bara att köra igen. När det var klart frågade jag Lena om hon skulle med och dänga lite efter att jag placerat ”stugan” på det vanliga stället. Hon var sugen men hungern tog överhand, jag åkte själv och tänkte att jag kunde äta senare.

Jag tog med bullspö´t och jiggspö´t för en snabbtur, en ”bulle” och tre jiggar fick följa tillsammans med ekolodet, ankrade mitt på sjön där det var ca 10 meter och började svinga igen! Kastade ut över en kant där det var 14-15 meter, jga var enormt noga med att släpa både jiggarna och ”bullen” efter botten och studsade fram det för att kanske få något hugg. Jigghuvudena jag köpte var suveräna, långa kast och bottenkontakt men det enda jag var orolig är att en storgädda skulle ta jiggen på mitt lilla spö. Växlade friskt mellan spöna och hade en liten stöt på ”bullen” och det kändes som en liten snipa, det är ju såna jag inte vill ha så jag var ganska nöjd att det inte blev något!! På jiggspö´t var det en ”borre” och nafsade på men inget riktigt hugg, det får bli imorgon istället.

Det började bli kallt om händer och fötter när solen gått ner, det var härligt en stund när både solnedgången och fullmånen lyste upp min stund! Felix ringde och klagade över att internet inte fungerade och de kunde inte skypa med Li i Ocean city, det passade bra då jag var på väg in. Riggade ihop grejorna och startade motor´n, när jag skulle ta upp ankaret upptäckte jag att det var is på relingen. Då kändes det otroligt bra över beslutet att plocka upp båten på söndag, jag åkte in till bilen och till en väntande middag. När jag kom till stugan öppnade jag en bira och tog ett glas rött till en helt underbar gäddfärs, Elsa´s gäddfärs är otroligt god och hon hade gjort den av Felix egna gäddor han tog i somras. Den är malen och fylld med grädde, smör, salt, vitpeppar och ägg mm, en stund i ugnen och sen äter vi den med potatis som toppas med skirat smör, dill, persilja och timjan.

Lördagen ska det bli fantastisk fiske, stugan ska var full av mört och en massa gäddor och abborrar ska hugga på alla min beten.
Det har jag bestämt!!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *