Oväder in i det sista

Sista svängen på sjön efter en skön lördag och blöt söndag, kändes konstigt efter 5 månaders nötande i båten!

Lördag förmiddag åkte Lena, Felix och jag för att kolla ”stugan” som jag lade i på fredagkväll, den var full med mört i olika storlekar och skulle passa perfekt till dagens flötmete. Vi styrde mot grundet och riggade spöna för att ta abborre elller gädda, vi lade ut på en spegelblank sjö och några minuter senare blåste det upp en perfekt sydlig vind. Jag hade satt ”predatorn” på jerkspö´t igen och det var mycket smidigare för handleden, där ute provade jag olika ”custombeten” och till slut satt en liten  ”gurka” på en ”stealer” i ett perfekt mothugg. En dykning på flötet hade jag men det kom upp ganska snabbt, det händer ingenting mer och vi beslutar oss för att åka till Tarmgrundet samtidigt som Felix ledsnat för ett bra tag sen. Där är det också dött för mig, inte en kontakt på något av det jag erbjuder men Lena hon börjar plocka upp sina ”småborrar”. Vi lämnar Felix somgår till mormor och morfar och vi vänder mot en djupkant som är mycket intressant, några kontakter på jiggarna men inte ville dom möta mig inte!! Ojojoj hör jag från fören där Lena sitter och drar i linan som far fram och tillbaka, efter 15 småttingar på pimpel så lyfter hon in en 500 grams skönhet och så var hennes lycka total. Själv muttrade jag som vanligt och undrade vart mina fiskar är någonstans!!
DSC04790_1.JPG 500 gram (Foto: Mats Söderholm)
Vi avslutar vid Storön och en massa abborrar verkar gilla min svartröda jigg, de nafsar och sliter i jiggstjärten men ingen hugger. ”Bullarna” är bara att glömma då de är hur ”kalla” som helst, flötena åker omkring med mörtarna simmande för fullt men inget händer. Vi åker in för att äta middag och värma våra kalla händer, det var en underbar dag även om jag inte fick fisk och jag njöt av stunden ute på Tavelsjön samtidigt som Lena retade mig och pratade om stora ”borrar”!

0000000000000000000

Söndagens väderprognos var inte lovande, jag hade ändå bestämt att det inte skulle regna. Tyvärr fick jag inte som jag ville, jag åkte ändå samtidigt som Affe och Elsa tyckte att jag var galen men sista passet i båten SKULLE göras!! Fiskade längs Tavelsjövägen där det fanns några lävikar som inte hade de största vågorna, det var lika tragiskt fiske och väder som förra söndagen så kanske söndagarna ska vara vilodagar? Provade många beten och ”jerkade” sakta sakta sakta, hade två hugg i dom där pinnarna så jag fick jävlas en del i den hårda vinden. Två timmar blev det och jag kände hur vattnet strömmade in i brallorna, jag var blöt och kall så det började bli dags att ge sig hemåt. Det kändes sorgligt att inte få komma ut något mer, jag älskar att vara här ute och må bra även fast jag haft en dålig fångst i höst!!  

—————————————————

En summering av tavelsjöfisket kommer senare, då ska jag lista de 5 bästa stunderna på sjön!

————————————————— 

Nu ligger båten vintrad och klar för en ny sjösättning nästa vår, när vi städade undan tittade jag till skotern och isborrarna. Tankarna försvann snabbt till det kommande pimplet och ismetet, känner nu till några bra ställen att rigga upp spöna så fort isen lagt och bär en 110 kilos fiskare. Nu ska jag hem och fixa med älvsutrustningen, rigga sänken och tubflugor samt kolla krokarna på de beten jag ska använda! Det ska bli riktigt roligt, semester i två dagar bara för att stå och dänga i älven!!

Skitfiske
M�

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *