Höjdpunkter 5 & 4. Tavelsjö 2009

Här kommer två av de bästa stunderna i båten 2009, det jag lärt mig under året kommer att bli oerhört användbart i framtiden!

Jag och Felix sjösatte båten 7/5 då Metal-Jens och Marie hjälpte oss, jag gjorde första passet 8/5 då jag åkte omkring själv och försökte lära mig att ”jerka”. Jag tog alltså upp båten i söndags, det kändes som sagt konstigt men jag hade inte så mycket val, hösten närmar sig med stormsteg och det är fullt upp framöver. Jag har lärt mig mycket under året och kommer att ha stor nytta av det i vinter, självklart kommer jag använda det till våren också men det finns stora områden som är outforskade.

————————————————————

Två av årets höjdpunkter!

# 5 

DSC04714_1_1.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Lena´s abborre på 1245 gram, den kamp hon fick och det som vi trodde var en gädda. Den visade sina fina röda fenor och jag hjälpte henne att landa, väga och återutsätta efter lite besvär! Den tog på flötmete och levande mört, ett perfekt mothugg av Lena och den var fint krokad i mungipan. Det var stort även om det inte var min egen fångst, jag njöt när den simmade tillbaks!

# 4 

 

090710mete970g_01_1.jpg(Foto: Lena Sjöblom)
Min egen första stora abborre på 970 gram, även den här tog på flötmete och levande mört tyvärr krokade den för djupt och blev skadad så den fick bli middag. Så nära mitt mål på 1 kilo men det ville sig inte riktigt, det är bara att fortsätta jaga till det slår in.

————————————————————

Senare under veckan kommer jag att presentera brons, silver och guldstunderna på min lista, jag har haft så många härliga och sköna stunder under årets fiske. Av alla timmar jag gjort är det ändå ganska enkelt, det är alltid något speciellt som etsar sig fast i minnet!

Minnena finns där och jakten forsätter!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *