Höjdpunkter 3 & 2. Tavelsjö 2009

Två nya tillfällen som sitter på näthinnan, förra gången var det abborre men nu snackar vi gädda!!

Tidigt i våras utforskade jag alla möjligheter och försökte lära mig så mycket som möjligt om gäddfiske på olika sätt, började tidigt med försöken att få till ett bra ismete. Det gick sisådär men jag utvecklade eftersom tacklen och den övriga utrustningen till att fungera ganska hyffsat, inköpen av ”jerkar” och gamla ”ambor” för att lära sig det fisket gjordes. Jag hade en klar plan om att först lära mig och sen skaffa riktiga grejor, den följde jag till punkt och pricka så det känns väldigt bra inför vårens jakt på efterleksgäddor. Dessutom har jag nu ett gäng ”ambor”och spö´n att använda i vinter till ismetet! Snart har jag också min flytoverall, två nya isborrar där en har 130 mm skär och den andra har 200 mm skär. Då är jag rustad för ett roligt vinterfiske 😀

————————————————————

Två av årets höjdpunkter!

# 3

090410ismete2_82kg_1.JPG(Foto:Lena Sjöblom)
Min första ismetesgädda som tog på en död mört som satt i ett paternostertackel, den vägde 2820 gram och det tog säkert 3 timmar in den satt på ett bra mothugg den 10/4. Lena filmade hela drillningen med min mobil, den tittar jag på då och då och njuter i full drag 🙂 Det vore roligt att lägga ut filmen här men det vet jag inte om det går?

 

# 2

 

090513jerk7_84kg_1.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Den absolut första ”jerkgäddan”i mitten av maj, den tog på en salmo slider (mört) på en meters djup och vägde 7840 gram. Jag hade stora problem med hur jag skulle fota den, jag valde till slut att bara ta ett kort på durken. Det var tur eftersom att jag inte hade mätt den, riktmärkena fanns i durken och jag mätte i efterhand och det var en 100-plussare som var ca 105-108 cm lång. Det var ingen dålig start och jag fick ordentligt blodad tand, så här senare är jag mäkta stolt!! Det tråkiga var att jag inte fick kämpa något med den, den följde snällt med till båten och jag kunde gälgreppa för att släppa tillbaks rätt snabbt. Mitt pb har stått sig hela året, jag hoppas dock att det blir större fiskar framöver!

Skitfiske och # 1 kommer snart
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *