Ta med barnen på Blixt Sport!

Ännu en sväng till Blixt Sport, Lena följde med och det var dags att shoppa för det kallare fisket!

Efter jobbet idag åkte Lena och jag till Blixt, vi har länge pratat om att skaffa flytoveraller och nya isborrar så idag passade det bra att åka och kolla läget. Vi pratade med Sören som gick och hämtade några och blev inbjudna till fikarummet av Olof som satt och åt lunch, vi provade olika overaller och pratade en massa om fotboll , fiske och ungdomar. Blixt är väldigt aktiva och försöker få igång ungdomar att fiska, det gör dem genom att erbjuda utlåning av spön samt att de ger bort metspö´n till barn som följer med sina föräldrar till butiken. De håller också i kurser i flugfiske, spöbyggnad, flugbindning och säljer självklart alla möjliga fiskeutrustningar du kan behöva, det sista året har jag säkert besökt Blixt en gång i veckan.

På vintrarna har de pimpel och metetävlingar där alla är välkomna att delta för en mindre summa, de brukar hålla till i Holmsund som är lätt att ta sig till.  Idag fick jag veta att Blixt har anlitat Martin på  PK Nordic för att i vinter starta pimpelkurser för barn och ungdomar, om det gäller vuxna som vill lära sig mer om pimpel vet jag inte? Besök Blixt på deras hemsida eller butiken på Kungsgatan 94 för att få veta mer framöver!

Flytoverall provades som sagt, vi provade några olika men både Lena och jag beslutade oss att köpa Normarks Sundridge Crossflow. En helventilerad flytoverall med bra passform som ska hålla oss varm på isfiskeäventyren som väntar oss om några månader. Lena lade undan sin men tyvärr fanns det ingen till mig, Sören beställde en ”gigantos” till lilla mig som kanske hinner komma innan jag ska ner till älven på torsdag nästa vecka? Jag passade även på att beställa två isborrar, en Mora Nova 130 mm för det vanliga pimplet och den andra är en Mora Lazer 200 mm till ismetet efter gädda. Nu är jag/vi snart rustad för att ge oss ut på isen och avnjuta många timmar regn, vind, sol och snö!

Blixt Sport, PK Nordic, jag och många fler vill engagera barn och ungdomar att fiska. De barn som inte vill hålla på med idrott, kultur eller andra aktiviteter som erbjuds har här en möjlighet att lära sig något helt annat. Sportfisket är enormt roligt, det ger både mat och naturupplevelser samt att man får röra mycket på sig. En chans att lära känna nya människor. Alla kan fiska och man kan lära sig eftersom, det finns många fiskekunniga som gärna delger sina erfarenheter.

Är du förälder och fiskare, ta med dig ditt/dina barn nästa gång du ska handla fiskegrejor!!

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Du kommer inte bli missnöjd med din Crossflow overall. För övrigt bra isborrar du köpt på dig. Har själv en Mora lazer 200mm. Det enda jobbiga är att borra alla dessa hål med en så stor borr och sedan inse att man måste förflytta sig och borra nya, rena träningspasset! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *