Gädda i havet, PB?

Kanske sista svängen efter gädda innan det blir för kallt, i veckan blir det öring i älven!

Lördag morgon startade tidigt då jag klev upp 04:15 för att göra kaffe, jag var medbjuden av Makke och Robert att dänga i havet. Klockan 05:00 stod jag utanför Makkes hus och cirka 25 minuter senare sjösatte vi båten och var snabbt på väg ut, hans lilla båt var inte speciellt stadig men det fungerade bra att vara tre stycken med en massa spön och väskor. Mina förhoppningar var enorma efter de rapporter jag fått tidigare, flera stycken över fem kilo och desssutom brukar de få många gäddor. Frös om fötterna och händerna samtidigt som båten bröt is, öglorna på spöna frös ihop och det var svårt att dänga. Det hände inte så mycket och vi fiskade oss uppåt, det gick några timmar och solen började värma oss ordentligt.
DSC00500_1.JPG(Foto: Mats Söderholm)
Det plaskade till alldeles efter ett kast och jag skulle börja ”jerka” när jag upptäcker att linan gått av, jag förstår ingenting och börjar undersöka spö´t  då jag upptäcker att keramiken i en spöögla gått sönder! Skit vilken otur 😀 så då måste jag köpa ett nytt och se om Blixt-Jonas kan laga öglan, så reservspö och rulle kommer det att bli!! Samtidigt tappade jag min ”zam-tail” och en titantafs, senare på dagen tappade jag också en ”minnowspoon” med FC-tafs. Det började inte bra och vi misströstade eftersom vi inte hade fått fisk i båten, jag tyckte att det var typiskt mig då jag haft det så här hela hösten!

Vi ankrar mitt i en pöl och jag kastar ut, börjar ”jerka” sakta med min ”Birkan bralle”, Makke kastar ut bredvid mig och det smäller till i spöt och han håller nästan på att ramla ur båten. OJOJOJ den är stor utbrister han och en stund senare visar en stolt Makke upp sin gädda på 11,90 kilo och 114 cm, GRATTIS till en fantastisk fisk som spritter till efter foto,vägning och mätning och drar ner mot botten igen och Makke var alldeles skakig när han sulle skicka rapporter på mobilen!! Robert hade det lite jobbigare och kommer inte upp till sitt fiske från förra helgen, nåja bakslag behöver man när man vänt sin gäddaura till något positivt!! Några timmar senare drar vi tillbaks där vi började och jag sa att jag hade gett upp, det drar till i linan och jag har sjögräshugg igen. Trodde jag och börjar veva in en tung fisk som inte kämpade ett dugg, ingen smäll eller hugg i ”wolfcreekbetet” som jag bestämt mig för att använda tiden ut. Jag får hjälp att landa den och jag var säker på att den var över 10 kilo, så fel man kan ha men vågen stannade på 8520 gram!! YES, PB!!!!
Kopia_av_091010_8_52_01_1.JPG PB 8,52 kg (Foto: Makke)
Vi är på väg att åka och hämta Micke som skulle avlösa mig i båten, Makke kör sakta och vi trollar våra beten efter båten. Det hugger till i mitt spö på ett jättehugg, mothugget sitter perfekt och en stund senare väger vi in en gädda som vägde 8,48 kilo och 108 cm lång. När jag släppt tillbaks den så droppar det blod och jag vänder upp handen när jag ser att jag skrapat mig på gäddans vassa gälbågar samtt att det blöder rikligt ur ett sår på fingertoppen. Jag kände inte ens av det men det var det värt, lite blodvite är inget om man ska plocka upp två gäddor över mitt gamla PB på 7,84 kg!!

På måndag kommer höjdpunkt # 1 från mitt fiske i Tavelsjö, det kommer nog bli en överraskning för många vad jag känner är det absolut bästa från och på sjön! På torsdag och fredag har jag semester, öringpremiär och det lär bli heldagar även under helgen så kanske farmor eller mormor kan vara barnvakt? I veckan blir det tillverkning av flugkast med sänken och tubflugor, på Noliamässan köpte jag stora flugor som jag ska ordna till!!

Skitfiske
M

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *