Havsöring

En månad sen senaste besöket, öringen borde nu gått upp till sina lekplatser men kanske inte alla?

Jag satt flera timmar och kollade min älvsutrustning, jag riggade fem tafsar med olika flugor och varje tafs fick ett 50 grams sänke. Jag bytte några krokar och ringar på några beten och i övrigt såg allt jättebra ut, väderprognosen var positiv så flytoverallen fick stanna hemma. På väg till parkeringen gissade vi hur många bilar som skulle vara där, Lena sa fem och jag sa sju men det visade sig vara sex stycken. Lite oroliga blev vi eftersom vi ville ha bra platser att stå vid, det visade sig att det skulle gå alldeles utmärkt. Jag träffade Ronny B som hade varit ute en stund men inte fått något, en annan fiskare hade krokat en 6,5 kilos lax i ryggen så det verkade ganska dött.  

På mitt första kast krokade jag ett bete på botten så jag var plus direkt, andra kastet fick jag en pinne som skickades långt upp på land. Förmiddagen bestod av en massa bottennapp, tekniken börjar ändå sitta bra eftersom jag inte förlorat så mycket grejor som förra hösten. Innan ett kast glömmer jag att frigöra spolen på ”amban”, sänket flyger över älven utan att träffa någon båt eller annan fiskare som tur är. Vi nöter på och jag har två hugg (tror jag eftersom jag aldrig fått något) eller så är det bara botten, det drar till och spötoppen fladdrar som att jag har fisk. Det visade sig att jag var ännu mer plus, det var min tafs som jag kastat bort en stund tidigare. Jag riggar om mitt spö och då tittar Lena sådär konstigt på mig, – VA har du fisk? ropar jag och hon log brett och sa att det bara var en liten. En liten var det men inte öring, en harr hade huggit och hon visade upp den vackra ryggfenan på den lilla lilla harren.
lena_sjoblom_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm) 
Vi märker att många avslutar sitt fiske men vi vägrar ge upp, Enver kommer gåendes efter strandkanten med sitt metspö. Vi har träffats flera gånger och han får alltid fisk på sina nymfer eller flugor som hänger under flötet, han går vidare till ”sitt” ställe och vi fortsätter svinga spöna! Jag ser Lena springa bort mot Enver, jag följer snabbt efter och ser hur hon landar en fin öring åt honom. Den vägde 1660 gram och var 60,5 cm lång, han undrade om vi ville ha den och vi tackade självklart JA! Han fiskar sik och harr som är hans favoritfisk, ibland grillar han harren över öppen eld på stranden eftersom harren är känslig och inte kan sparas så länge. 
enver_kabiljagic_1.JPG1660 gram och 60,5 cm
(Foto: Mats Söderholm)
Enver lämnar oss nöjd och glad, vi sätter oss och vilar lite eftersom kroppen börjar bli trött efter 7,5 timmes fiske. Vi är otroligt nöjda även om vi inte fått fisk, naturupplevelsen är stor och vädret har gjort att vi inte frusit mer än vid några enstaka tillfällen. Vi kommer fram till att vi är nöjda och bestämmer oss för att fiska till någon av oss tappar ett bete, det dröjer inte länge förrän vi båda sitter i botten. Lena kommer loss men jag tappar mitt, vi packar ihop våra spön och väskor för att vända hemåt trötta och nöjda med den fina öring som vi fick av Enver!!

Fredagen förmiddag ska jag ner till älven igen och se om någon öring vill följa med hem, klockan 13:00 hämtar jag Makke för att åka ut till havet och jaga krokodiler. Imorgon hoppas jag att mitt PB förbättras både på öring och gädda!?

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *