”Heta” Rickleån?

Nytt fiskevatten att utforska, frågan om det skulle vara ”hett” eller ”giftigt” var intressant att undersöka. 

Det blev två nya fiskekompisar idag, Magnus och Daniel ”Spjutet” Ragnvaldsson ringde under lördagen och undrade om jag skulle med till Rickleån och fiska öring. Lena, farmor och jag lämnade Felix på hajk i ”Fidodalen”och när vi åkte därifrån bestämde jag mig för att ställa in min födelsedag för lite fiske! Lördagkväll var annars ett rockabillyinferno, garagefest i Bygdeå med våra kompisar Fredrik och Jeanette som värdar. Vi drack pilsner och buggade till John Lindberg trio i Lucky eight´s lokaler, vilket ställe med allt man kan behöva för en bilfreak som jag dock inte är! Det var enormt trevligt med en salig blandning av glada människor och vi kom hem sent, 2:30 på söndagmorgon lade vi oss och klev upp 8:00 för att förbereda dagens äventyr!

”Spjutet” hämtade oss på Grubbe och vid 10:00 tiden vandrade vi mot ån för att övervinna några öringar, det var otroligt vackert med frostklädda fält och vi var på strålande humör alla tre.
DSC04807_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
Vi satte igång och svingade spöna för fullt, ”Spjutet” hade tidigt pratat om ”heta” platser och stora fiskar som han sett komma ur åns krökar. Vi fiskade av stora områden utan att ha någon action, jag riggade ett spö med sänke och tubfluga. Han såg flugan och självklart var den ”het”, jaså tyckte jag och påpekade att det var mycket som hett men inte fan hände det något! ”Giftiga” beten och ”heta” platser ramlade ur honom hela tiden, ingenting fungerade men visst var det ”hett”? Vi såg ett gäng vakande fiskar men de ville inte ha något att våra grejor, nyss inköpta wobblers och olika skeddrag provades utan några ”heta” hugg!! Magnus var också med och fiskade, det är ”Spjutets” kollega från jobbet. Jag var så inne på fisket att det tog flera timmar innan vi ens presenterade oss för varandra, riktigt korkat och jag som snabbt brukar hälsa på människor jag möter. Både Magnus och jag drev rätt mycket med ”Spjutet” och undrade vilka ”heta” beten vi skulle använda på just den ”giftiga” platsen?

Senare på dagen blir Lena som galen, hon kastar utan avbrott och berättar om en stor ryggfena hon sett i en pöl men den vill inte ta! Fisken jagar i ytan så, jag ropar dit ”Spjutet” med flugspöt samtidigt som jag riggar en ny tubfluga för att kanske locka den till hugg. Han plaskar ut i sina vadare och börjar svinga, han presenterar flugan bra och fisken kommer upp till ytan i samma veva men tar inte. Äter gör den men inte våra grejor, besvikna vi lämnar platsen och fiskar oss ner mot bilen.
DSC04816_1.JPG
(Foto: Lena Sjöblom)
Sex timmar senare är vi trötta och färdiga för idag, otroligt nöjda trots att vi inte fick några ”heta” hugg eller ”giftiga” fiskar på krokarna. Det var trevligt att fiska med Daniel och Magnus, två killar med glimten i ögat som jag säkert kommer att fiska med igen. Daniel och jag har pratat om fiske i flera månader och nu blev det av, som avslutning hotade han med att skicka mms med stora fiskar från hans kommande trollingresor i Jämtland!!

Tack för en het och giftig dag, skitfiske!
M

2 kommentarer

  1. Låter inte som nån vidare fiskeguide ni hade….
    Men en gång är ingen gång som man säger i öringsammanhang, gäller att träffa av rallyt! Bara att nöta på igen för drag och flugor var det inget fel på. Tar dom inte en zonker framför snoken då är det toktrögt!!!

  2. Intressant attläsa jag har en fundering till dig som fiskar i Rickleån
    Projektet laxtarppa verkar ju ha blivit ett fiasko var förbi i slutet av augusti då hade endast 31 fiskar passerat varav en lax!
    Vore intressant om du eller någon annan besökare i Rickleån kunde ¨dyka¨lite grann i detta om fiskvandringen uppströms Robertsfors. När man byggde laxtrappan så hade man ju helt andra förväntningar om ett kommande fiske i Rickleån exempelvis så byggde man ju om hela kvarnen i överklinten för att kunna ta emot kommande laxfiskare
    Hälsningar Hans-Erik Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *