Vatten

Några timmar vid älven innan mörkret gör det svårt att fiska, det viktiga var att få komma ut en sväng
Felix åkte till Stockholm med farmor på höstlovet, självklart passade vi på att jaga öring i älven igen. Daniel hade samma abstinens som mig och var på väg ner när vi kom fram, vi gjorde sällskap och när vi kom ner fick vi se en sorglig syn. Stilla vatten, knappt en virvel som skruvade sig i den blanka ytan. – Jag säger ju det sa Lena, det är inte lönt att åka hit på helgerna då de inte släpper på något vatten i turbinerna. USCH för dessa reglerade älvar som gör det så svårt, del för oss sportfiskare och ÄNNU värre måste det vara för fiskarna som ska ta sig till sina lekplatser.

Vi lämnade Daniel vid första udden och gick bort mot våra ställen, eftersom älven var stilla blev det enormt svårfiskat. 28 grams beten fungerade rätt bra och studsade sig fram på botten, provade med en grön-silver-svart tubfluga men det gick inte bättre. Riggade en wobbler på en tafs med sänke, tänkte prova att fiska som de gör i båtarna. Det fungerade helt ok förutom att kastlängderna blev lite dåliga, jag kortade av tafsen och då blev det bättre. Ingen fisk nu heller och mörkret närmade sig snabbt, pannlampan var perfekt när jag skulle byta och knyta nya grejor på linan.

På ca 24 timmar jag gjort i älven sen 15/10 så har jag inte förlorat ett sänke eller tubfluga, bara beten har fastnat någonstans där nere. Jag har helt skrotat beteslås till det här fisket, jag behåller mer grejor när flätlinan sitter direkt på en ring eller ögla. Det gäller att vara ekonomisk och spara så mycket grejor som möjligt, bensinen behöver vi också spara på! Att köra runt hela Umeå för att fiska, att aldrig ha någon aning om när det är bra med vatten i älven.

Är det någon som vet när vattenbolagen släpper på vatten?
Hör gärna av er 😀

Skitfiske
M
 

1 kommentarer

  1. Ring mig så får du telefonnumret till driftcentralen i Storuman som styr vattnet, dom har all information. Om det g

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *