115 gäddor, PB!

Efter ett gäng misslyckade öringpass ville jag ha fisk, möjligheten kom och jag slog till!

Lena och jag har utmanat älven en massa timmar, ingen fisk på krokarna och en del förluster har det blivit. På lördagkväll ”tjötade” jag med Makke och han undrade om jag ville ta en tur under söndagen, ett snabbkoll med Lena så tackade jag JJJAAAAAA! 05:11 larmade min mobil och jag masade mig upp, kokade kaffe och sprang omkring och letade grejor jag behövde ha med mig. Makke väntade och vi åkte för hämta båten och Robert Tomtebo, snabbt var vi iväg och kollade havet där vi fiskade förra gången men där var det is. Då blev det älven och en stund senare puttrade vi ut till ”slipsarna”, ”gurkorna”, ”krokodilerna” och ”grisarna”, mitt nya spö skulle invigas trots att jag trodde att jerkutrustningen var vintrad.

Jag började dänga och på mitt andra kast kom första hugget, en liten snipa som avkrokades i vattnet. Kastet efter sitter nästa som släpps tillbaka likdant, Robert hänger med och Makke kommer inte igång rigktigt. Det avtar för mig men de gasar på ordentligt, papegojjerkar krokar gädda efter gädda. Helt plötsligt lyfter Makke upp en abborre på 660 gram, det dröjer inte länge förrän Robert också krokar en abborre. Jag tar några gäddor till när det suger till i spö´t, vilket konstigt bottennapp hann jag tänka och plötsligt står jag där med min målvikt på abborre. Jag höjde mitt PB med 30 gram och träffade precis av 1000 gram, underbart och helt plötsligt blev den nya målet 1245 gram 😀 Undrar vem som har det som PB??
091101_03jerk1kg_1.JPG
1000 gram
(Foto: Robert Fjällborg) 

Vi nöter på och gäddorna flyger, sprattlar, stänker och krokas av till höger och vänster, vi har 5-6 trippelhugg där vi drillar samtidigt och det blir lite vingligt i Finlandsfärja. Robert ropar till och spöt är kraftigt böjt, min zam-tail plaskar samtidigt ner och jag jerkar två gånger när det smäller till i spö´t. Mothugget sitter perfekt och jag har något större på, vi sliter samtidigt med rullarna och spön när vi lyfter in var sin ”krokodil” i färjan. Hans vägde strax under 6 kilo och är nöjd över att landa en gädda till över Slangens PB, när jag väger min så stannar vågen på sköna 6,82 och strax efter går den tillbaks i djupet.
091101_01jerk6_82_1.JPG
6,82 kg (Foto: Robert Fjällborg)
Härliga hugg och pigga gäddor, de gäddor som vi måste ta upp i båten för att kroka av snärtar snabbt ner mot botten igen för att äta upp sig inför vintern. Vi släpper tillbaks alla gäddor utom en ”slemgurka”, den hade någon gammal bitskada och fått någon äcklig möglig gegga i såret? Totalt krokar vi 115 gäddor och tre abborrar! Robert tar 54 st, Makke tar 35 st och jag krokar 26 stycken. Robert han nötte på med sin ”Buster papegoj” och Makke dängde mest en ”Buster big bandit” tror jag? Själv lekte jag runt som vanligt och provade en massa olika beten, de som gav bäst resultat för mig var en ”Wolfcreek papegoj”, ”Buster firetiger” och ”zam-tail firetiger”.

Jag ska inte vintra min jerkutrustning än, det är inte lönt att åka söderut för att fiska gädda!! 🙂

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Härligt jobbat. Jag har varit ute en gång med Tobba i Österfjärden då han fick gädda på nästan varje kast. Jag fick också många hugg, men var helkass på att få fast dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *