Farsdagsfiske


Andra söndagen i rad på jakt efter gädda, vilken härlig farsdagspresent!!

Makke, jag och Micke åkte mot båtrampen strax efter klockan 6:00 imorse, laddade som satan efter förra helgens gäddrace. Vädret var perfekt och vi kom till första fiskeplatsen och började dänga, det hände inte så mycket så vi svängde vidare mot nya ”hotspots”. Micke som jag aldrig fiskat med förut hade fiskat på samma plats under lördagen och hade haft det segt. Spegelblank vattenyta gjorde det otroligt svårfiskat, vi provade alla möjliga beten och jag var värst som vanligt. Jag har så många nya beten jag inte fått fisk på, jag vill lära mig hur man ska fiska dem så det blir ca 5-10 kast/bete sen byter jag om det inte krokas någon gädda.

Timmarna går och vindgudarna vill inte ge oss ens en krusning på vattenytan, det enda som vi ser är båtens vågor och betenas nedslagsringar. Makke har problem med sin rygg och går inte ens på halvfart, Micke han får sina ryck och avkrokar gäddor titt som tätt. Jag har mina hugg och får inviga mitt ”Stampe”, ett otroligt fint bete som Robert tycker verkar se sur ut och skrämmer mer gäddor än lockar dem till hugg? Nu fick jag 4 gäddor på det betet och ett annat bete fick även göra debut, ett orange ”Wolfcreek” tog en fin gädda på 4,32 kilo vilket är ett mycket bra start för ett nytt bete. Micke hade med sin kamera som kan användas i vatten, Makke drog upp overallsärmen och stoppade ner handen i det 2 grader varma vattnet. Det gick ganska snabbt att fota, vattnet kylde ner honom ordentligt men vad gör man inte för en bra bild!!!
PB080160_1.JPG
Stampe (Foto: Marcus Björkman)
Vi tillbringade 8,5 timme på detta blänkade vatten, tillsammans fick vi ca 40 gäddor vilket inte är i närheten av förra helgens gäddrace! Blixt-Jonas trodde inte ens på att vi skulle få 10 gäddor, han är duktig på att laga ”ambor” men verkar inte hitta tid att fiska så mycket själv! Han verkar ha en himla massa ”otur” att han ”måste” göra en massa andra saker när det vankas vattentid?? Makke verkar ha lite otur med mig i båten, fjärde passet som vi fiskar tillsammans och han pajar en rulle för tredje passet i rad. Samtidigt har jag varit med om att ta stora gäddor (svår balansgång!!), vid något tillfälle under dagen tyckte Micke att jag har stor press på mig i nästa ”UPO” (om det blir någon?). Vilket skämt!! Fiskar gör jag för att ha roligt, njuta och må bra i naturen!! Är det tävling så är jag gärna med, ingen prestige är det då inte utan bara fantastiskt roligt!!
PB080156_1.JPG
Wolf (Foto: Marcus Björkman)

Det var i alla fall enormt roligt och härligt att vara ute på sista gäddpasset, nu blir det några veckors vila och en låååååååååååååååååååång väntan på ismetet!!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *