Upprustningstid, shoppa!

Båten och gäddfiskegrejorna är vintrade, vinterförberedelserna fortsätter oavbrutet men även våren finns i tankarna!

I veckan har jag legat däckad i någon influensavariant, tisdag och onsdag var riktigt jobbiga men det gick kraftigt framåt. På torsdag var jag less på att ligga och titta på tv och slösurfa vid datorn, samlade ihop mina ”ambor” och började meka lite. Jag tog fram olja och fett samt en massa trasor för att få bort smuts och fukt ur rullarna. Det gick utmärkt så nu är ”predatorn” och ”toron” fin igen, linan får var kvar då den fortfarande är fräsch. Jag får komma ihåg att ta bort några meter innan vårens svingande börjar igen. Spöna är putsade och ”jerkarna” är torkade så de inte ligger och rostar tillsammans i någon planolåda.

När jag satt där med spöna och grejade tittade jag drömsk mot mina nya isborrar som jag hämtade från Blixt tidigare! En ”Mora Laser” och en ”Nova” som bara står och väntar, det ska bli så kul att prova isborrarna till ismetet och det vanliga pimplet. Passade samtidigt att lina på ”metesamborna” med 0,40 nylon, alla fyra är nu redo på ismetesspöna. När jag satt där med grejorna och undrade vart alla tafsar var någonstans, rotade igenom några lådor och hittade ett gäng burkar. Det visade sig att jag hade ca 10 tafsar med både en och två trekrokar från förra vintern. Efter några timmars pyssel var jag då klar och nästan förberedd på ismetet. Några vippor, bjällror och tänger behöver jag köpa så är det riggat och klart när isen lägger.

Jag kommer upp från källaren och sätter mig vid datorn, kollade min e-post och hade brev från Beoutdooorbutikerna i södra Sverige. 40% rea på allt sportfiske, snabbt surfade jag in för att ögonshoppa lite. Kollade runt på lite rullar, spön och beten, fastnade för några ”zam-tailar” som har blivit mitt absoluta favoritbete. En till ”predator” vore ju också bra att ha, jag blev lite snål så jag stängde ner och lade mig i soffan igen. Hösten är riktigt bra för oss sportfiskare, alla butiker på internet har storrea. Blixt har sin realista där de säljer ut bra grejor till bra priser, det är alltid lika roligt att läsa och se om man kan göra fler FYND? 

Fredagen var likadan, kokade kaffe och såg Fiskedrag på Tv4 sport och var riktigt less. Satte mig vid datorn igen och surfade fiskegrejor, kände mig rikare så jag bestämde mig för tre ”zam-tailar” och en ”predator”. Jag gick och hämtade posten och där låg äntligen Fiskejournalen som jag väntat på flera veckor. Drack mer kaffe och ringde min syster Anna-Lena som bor granne med Beoutdooor i Norsborg.  Hon tog min lista och fattade inget som vanligt av det jag pratade om, hon ringde som väntat från butiken och hade frågor. Då har man en ”predator” till att dänga med, ”krokodilerna” får passa sig till våren. Själv har jag beställt ett custombete av Stampe, jag vill ha ett lite lättare bete och i papegojfärg. Han har aldrig gjort något sånt så han var lite peppad! Vi får se vad/om han fixar det åt mig?

UT OCH SHOPPA!! 

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *