Det är inte över än?

Många timmars förberedelse inför isarnas ankomst, tankarna för mig ständigt mot öppna vatten och sprattlande fisk.

Dagligen sitter jag och läser på Fiskesnack och Sportfiskeforum samt för att titta bilder, en massa feta gäddor som plockas i båt söderöver och på isar mer norrut. Min egen jerkutrustning ligger vintrad och väntar så fint på mig, min nya ”predator” och ett gäng nya beten har jag inte hunnit få än! Isfiskegrejorna står och väntar på att invigas men det verkar dröja ett tag till. Vädret är gynnsamt och det går fortfarande att fiska från båt om man hade någon! Jag längtar efter svetten som rinner efter ryggen, mina värkande muskler som drillar storgädda och den totala njutningen att få vara ute. Den som väntar på något gott……

Trodde jag! På söndag bär det av igen om vädret fortsätter som väderprognosen sagt, Makke undrade om jag var peppad att åka med om det fanns plats i båten. Han vet att jag vintrat grejorna och frestade mig rejält, inga problem tänkte jag och tackade JA snabbt som fan. Lite senare får jag veta att det blir fiske då Micke inte kunde åka med, jag sprang nästan ner i källaren för att hämta upp spöna, rullarna och alla andra grejor. Det verkar som de tre musketörerna ska iväg igen dvs jag, Makke och Robert som hade gäddbonanza för några veckor sen med 115 krokade gäddor tillsammans.

Mellan 6:00-7:00 på söndag morgon bär det iväg mot båtrampen, vi ska kollat isläget och sjösätta där det går så kanske vi hinner med 6-7 timmars fiske. Jag börjar vänja mig med Makkes vingliga finlandsfärja, känner mig som en pensionär med dålig balans när jag ska stå och dänga i den båten. Dessutom är jag äldst av dem jag fiskat med, det är dock skitsamma för det är så enormt roligt att fiska med dem. De har lagt ner åtskilliga 100-tals timmar i år på att jag det gröna guldet, kronan på verket för Makke i år är än så länge 11900 gram. Alltså 11,9 kg, det innebär ca 3,5 kg mer än mitt PB! Robert väntar på sina 10+ men är nära på 9800 gram eller något?

På söndag tar vi dem, igen 😀 

Skitfiske
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *