Älv eller hav?

På med grejorna och ut igen, vart skulle vi och var det isfritt??

Lördagen var lite lurig och planerna höll på att gå om intet, Makke hade inte köpt den bil han åkt för att titta på. Robert och jag hade inga bilar då våra bättre hälfter behövde dem, i halv panik letade jag någon att låna bil av. Det löste sig till slut alldeles utmärkt, Lena fick låna Affes tyska stridsvagn (Audi 100) för att åka till svampskogen med Felix. Ett sms till Robert och Makke att jag kunde köra så var vi igång igen, planen var att hämta Makke-båten-Robert för att åka och fiska någonstans. Tack darlingen!

Jag var lite sugen på att åka till älven och ha ”sniprace” men det blev havet, svårfiskat ställe men det ger stora gäddor om de väl är på hugget. Förra gången vi var där tog både Makke och jag PB, förhoppningarna var stora. Det dröjde inte länge förrän första ”snipan” invigde min ”wolflake” med den minsta gädda jag någonsin fått, den vägde nog inte mer än betet? Robert hade några hugg utan någon fisk i båten, Makke var mest trött och seg efter hans biljakt i södra Sverige. Vi var ändå på gott humör och solen tog sig sakta upp över trädtopparna, det svingades friskt och betena plaskade runt oss. Vi skulle förflytta oss så jag slängde ut för att trolla, ett riktigt skönt hugg kom rätt snabbt på min ”big bandit”. Bra motstånd i vattnet och lite kamp blev det, tyvärr var det också en liten men de känns större när båten är i rörelse och tar betet.
091122_1.jpg (Foto: Robert Fjällborg)
Väl uppe i de övre delarna drivfiskade vi utan att känna av de stora ”krokodilerna” som finns där, ingen vind men en strålande sol som gjorde det riktigt skönt att äntligen vara ute igen. Det var värt det att plocka upp de vintrade grejorna för andra gången, nu ska jag inte plocka ihop förrän isen lägger då det kanske blir mer? Robert krokade en liten i samma storlek som min andra, det var segt så vi vände neråt igen för att trolla lite och prova några djupgropar. Min nya ”birkantail” är riktigt fin, ett bra häng och fin gång men den var lite ”vänstergångare” så jag måste kolla det med Johan!

Vi kämpade och slet utan framgång, Makke tog till slut en som var lite större än min första. Fyra gäddor på tre man, då hade vi fiskat sex timmar och snittvikten låg på cirka halvkilot! Så uselt!!!! Jag hängde på min ”wolfpapagoj” som gett bra resultat, handlederna började värka och jag började bli less. De andra hade nästan packat ihop när det smäller på, en till liten skit som var hungrig. Idag var det väldigt segt och det beror inte på oss, de var bara inte aktiva utan stod säkert bara och glodde på våra beten som hängde och gled förbi dem! Totalt fem gäddor är otroligt dålig, på de sista tre passen är jag nu uppe i 40 krokade gäddor vilket jag ändå är nöjd med. Idag satt alla mothugg men tyvärr var det inga roligare drillningar, för första gången med de här grabbarna tog jag mest fisk vilket inte är dåligt 😀

När blir det dags för ismete?
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *