Torrt, varmt och skönt

Det varma vädret håller i sig, Makke frestar med gäddfiske och ismetet verkar var en bra bit bort

Förra helgens fiske var ingen höjdare, själen och fiskeabstinensen fick sitt och det var roligt och spännande att leta storgädda. Vädret är så milt att det fortfarande går att sjösätta i vissa ramper, jag vet att det planeras en tur till helgen och det lockar. Det blir dock inget för mig då det är en massa aktiviteter som ska göras i helgen. Jag fortsätter fylla på förråden inför våren och en massa nya beten har ramlat in, några begagnade ”buster jerk”, ”big bandit” men även tre minnow spoon är på väg in. Angående det bete som drog åt vänster så kontaktade jag Johan ”Birkan” genom Fiskesnack, vi har nu suttit ett gäng gånger och ”tjötat” på msn. En mycket trevlig kille som gör sköna beten, idag fick jag ett kompensationsbete och en flasköppnare i brevlådan. Custombetena fyller på mina tomma lådor, nu har jag 11 stycken och en känsla säger mig att det kommer bli fler!!
DSC04867_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
De fyra från vänster är Wolfcreek, de tre i mitten är Birkan, överst till höger är Stampe och de tre mindre under är Slaktarnlures.

Igår åkte Lena och jag till Blixt för att kolla lite haspelutrustning på rean, hon köpte ett 8 fots ”Shimano Nexave” och en ”Nexave 2500” rulle med påspolad flätlina. Nu har hon schyssta grejor att både fiska öring och gädda med, kanske kan hon rigga något flötmete med det också? I samma veva provade vi våra nya ullställ som vi ska använda i vinter, perfekt att ha i flytoverallen som håller oss torra, varma och sköna.  Aclima underställ ska man ha två tröjor, ett ullnättröja som för ut fukt från kroppen och den andra ulltröjan ska värma dig när det är riktigt kallt!
2_m1.jpg 3_m1.jpg
(Foto: Aclima)
Nättröjan för tankarna till farfar som gick omkring i sin brynja, eller kanske en tipsextralördag på 70-talet med en pilsner på magen liggandes i soffan?
 logo1.gif
Vi tackar Olof, Jonas och Sören för bra service och deras hjälp med allt!!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *