Is igen, snart blir det varmare

Två veckor sen senaste ispasset, Makke frestade mig under veckan så det var bara att skaffa barnvakt. 

Laksäsongen är igång och isen håller i Sävarån, själv känner jag absolut inget sug efter lakpimpel. Ismetet lockar desto mer och jag har fullt upp med planerna på att åka till Maldiverna i mars. I höstas frågade Jari som är en målvaktstränarkollega om vi kunde hålla målvaktstränarkurs tillsammans. USA var planen men av någon anledning blev det inte av, Jari berättade då att Maldiverna var aktuellt istället, vad säger man om det? JOMENVISST säger man JA TACK!!!!!!! Allt är snart klart och under veckan ska vi betala resan, 10-14 dagar blir vi borta på en atoll som kanske försvinner inom en snar framtid? Jag har alltid klagat på Kenneth som lurade in mig på Facebook men nu tackar jag honom för det, mitt kontaktnät sprider sig som en löpeld. Under veckan har jag epostat med en österrikare som heter Gerd, den 24/1 åker han till öarna för att fiska. Jag har fått en massa tips om vilken utrustning jag behöver och det har visat sig att jag kommer klara mig bra. Ett nytt resespö från Tyskland är beställt och Robert lånar ut en haspelrulle så jag kommer att popperfiska efter giant trevally, barracuda och många andra fiskar. Nog om det nu men det kommer säkert fler rapporter framöver om planeringen.

Lena och jag lämnad Felix hos mormorfar och åkte mot Lerniafjärden i Holmsund. Kraftiga vindar och -2 grader gjorde det till många fler minusgrader än det egentligen var. Makke och Magnus hade redan varit ute ca tre timmar när vi strövade ut. De hade 12 spön ute, en gädda hade Magnus fått och samtidigt bröt han av spö´t men i övrigt inget. Jag riggade mina tre spön och borrade hålen med Makkes motorisborr på 250 mm, otroligt det var som att borra i smör men lite fusk är det ju då man ska arbeta lite för att få fisken. Mörtarna åkte på krokarna och ner i hålen på 2,5-5 meters djup. Snön ven runt oss och hålen blev snabbt igentäppta, det gjorde inget då hålen inte frös igen. Flytoverallen fungerade återigen alldeles utmärkt, inga bekymmer att vara ute men Lena frös en del om fötterna.
DSC04992_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
Vi pimplade samtidigt med ryggen mot vinden men med ögonen på vipporna, totalt var det 17 spön ute. Två pimpelspön och 15 till ismetet, det verkade inte vara några hemma idag. Lena och jag pimplade upp 2 abborrar var som Affe skulle få, vipporna och bjällrorna gungade i vinden men inga utlöstes. M & M började packa ihop sina grejor, jag tittade på Lena som frös och gick sen mot mina grejor. Packade snabbt ihop och förde ner spöna i mina egenbyggda spöhållare, som förresten har fungerat perfekt och är väldigt smidiga! Fyra timmar blev det, vi satte oss nöjda i bilen och åkte hem. Stannade först till lite snabbt hos Robert, han hade ett gäng ciscowobblers som jag var nyfiken på. Ett av de bästa gäddtrollningbetena som gjorts, jag köpte två, en popper och lånade rullen till maldivresan. 

Förberedelserna inför ALLT fiske fortsätter oavbrutet 😀
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *