Vilodag för alla

Söndag och sovmorgon som vanligt. mörten låg tinad i kylskåpet.

Innan frukost åkte jag till Kvantum och handlade nybakt bröd, naturgodis och choklad, viktiga saker att ha med sig på fisketurerna. Mat är viktigt och snabb energi som fett och salt är viktigt att ha med sig, det är också väldigt bra om fisket är uselt då har man någonting att göra. Vi käkade och ordnade med matsäcken, vi lämnade Felix hos farmor på väg mot Holmsund. Skönt att det inte blåser sa jag till Lena när vi körde genom stan, när vi körde över E4-bron sög vinden tag i bilen. Ojdå, undrar hur det är hos ”brädgårdsindianerna” i Holmsund sa jag till henne? Väl framme så var det inte så farligt, vi fick med oss alla grejorna och traskade ut mot den udde vi siktat in oss på.

Det var redan en del hål men inte mycket blod på isen, det tolkade vi som att det inte gick bra för de tidigare pimplarna. Jag riggade ismetet och när jag börjat borra 1:a hålet med 200 mm:arn ropade Lena och undrade om jag ville ha den. Jag tittade dit och hon hade en perfekt ”storborremört” på myschkan, rusade dit och tog mörten och rusade tillbaks med mörten. Gjorde klart spö´t så ropade hon igen, jag hade inte ens ett hål till grejorna. Fixade det snabbt så var andra spöt klart, när jag borrade det tredje fick hon sin tredje mört och helt plötsligt hade jag livebait på alla spön. Deadbait har jag alltid med och just nu behövdes det inte 😀 Jag började pimpla och satt bekvämt på min ryggsäck, spanade på vipporna när pimpelspöt började skaka. Mört som var pigga på min maggot var där hela tiden, tyvärr fick jag inte upp någon trots den lilla kroken på myschkan. Helt plötsligt avtog det och det var bara att byta hål, hål bytte vi hela tiden utan resultat.

Plötsligt pinglade bjällrorna och hade L-G Skoog sett min start och den löpning jag gjorde till spö´t hade han blivit imponerad!! Satte mig vid spö´t och tittade på spolen som stod stilla, FAAN en bomfällning av vinden!!!! Jaja, det var bara att hänga upp linan på vippan igen och traska tillbaks och börja borra igen. Tiden gick när Lena ropar till, jag tittar dit och hon håller upp en 400 grams abborre. Jag bestämmer mig för att flytta ismetet en bit längre ut, mörtarna var fortfarande pigga och simmade snabbt ner i det kalla vattnet. Både Lena och jag flyttade tillbaks pimplet där vi började, småmörtarna fortsatte då sitt petande på våra maggots men ingen fler abborre. Helt plötsligt ligger Lena framför mig på snön och ska fota mig i min fina nya windstoppermössa, 30 kronor kostade den och det var det värt. Enormt skön mössa, vindtät men jag vet inte om jag är lika skön i den?
DSC05003_1.JPG
(Foto: Lena Sjöblom)
Fisket fortsatte men vi hade ingen lycka idag, abborrarna och gäddorna hade tydligen vilodag? Vi packade ihop och mörtarna fick simma tillbaka till djupet otroligt pigga! På hemvägen sms:ade jag Makke, Markus B, Kent N och Robert om mitt bompass, Makke han satt säkert bara och log när han tänkte på de 16 gäddor han plockade upp med Simon som äntligen klev över 6 kilosgränsen igår! En stor gädda plockades upp och släpptes tillbaks i havet igår,  mest nöjd är nog ”Altin” som krokade en gädda på 10,3 kilo igår! Grattis som fan, jag valde tydligen fel vatten idag 😀 Vilken tur att jag är ung och har tiden för mig att jaga de stora i vattnen!!

Skitfiske!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *