Andra kan

Snart två veckor sen min operation och ”fisketarmen” har aldrig dragit så mycket. Propilkki 2 går varmt på datorn och jag börjar lära mig vattnen i spelet.

Rastlös som en galning, soffan börjar få ett liggmärke och ryggen är sneddragen efter allt enbenshoppande och liggande. Igår åkte jag med Lena bort till Strömpilen för att Li skulle shoppa lite, ja just det!! Li är hemma helt oplanerat, hon fick problem med magen i USA och försäkringsbolaget ville att hon skulle få vård i Sverige. Hon har nu varit hemma i snart två veckor och hon mår nu mycket bättre, snacka om sjuklingar där Lena och Felix får dra ett stort lass åt oss!! Ni är jätteduktiga !!!  Åter till gårdagen där jag studsade omkring som en galning, armarna och händerna värkte. Väl framme vid apoteket där jag skulle lämna in de använda sprutor jag använt för att inte få blodproppar. Jag vilar mig ett tag och ska precis gå in när ”piggen”(som gör att man inte ska halka) på kryckan lossnar, jag står nästan på skallen men klarar mig. Jag tittar till kryckan och ”piggen” då jag ser att hela skiten är böjd, visste inte vad jag skulle göra och började ringa runt till alla kontakter på NUS. Helt utpumpad åkte vi hem och jag somnade gott i soffan någon timme senare.

Jag fick kontakt med min vän Jonasidrottsmedicin som lovade att ordna fram ett par åt mig. Jonas berättade om en australiensisk kompis som var på besök, han ville fiska och självklart ska han prova pimpel. Affe agerade chaufför och ett snabbt besök på Jonas jobb så var kryckan ordnad, jag träffade samtidigt hans kompis konstigt nog hade han likadan skada som mig. De undrade vart man ska åka, självklart sa jag Tavelsjö! I samma ögonblick erbjöd jag mig att låna ut isborr, pirkar och pimpelspön, vad gör man inte för sina vänner och speciellt utländska gäster som kanske aldrig varit på is någongång. Jag får väl se om de kommer förbi och utnyttjar erbjudandet??

Propilkki 2 som sagt förgyller mina dagar, jag startar små turneringar och fiskar runt hela Finland. En massa vattendrag från hav till små åar som innehåller alla möjliga sorters fiskar.  Fiske-feber damp ner i brevlådan och hjälpte till att rädda ett antal timmar, ett underbart nummer som handlade mest om favoriten gädda!! Mest ismete som gör att draget i magen ökade ännu mer, stackars alla de som kan springa omkring på isarna och drilla gädda men JAG ÄR INTE BITTER  ;D  Det som också lockar mycket nu är sikpimpel, Jerry skrev en kommentar att sikarna väntar på mig och det är nog bland det roligaste pimplet jag haft.

Har ni kollat in Extreme fishing och Fiskedrag på TV4 och TV4 Sport?
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *