Nya äventyr

Mot nya äventyr, nytt land, ny kultur, ett nytt skitfiske och tv!!

Idag bär det då iväg, flyg till Stockholm och en övernattning på hotell. På söndag 10:25 går planet mot DohaQatar för mellanlandning, färden går sen vidare och förväntad landning sker på Malé Maldiverna måndag morgon ca 7:00. Det blir en lång flygning och två par stödstrumpor packas för säkerhets skull. Det känns helt fantastiskt att få den här möjligheten, att besöka denna plats som är så hotad. Det är 1200 öar som tillhör landet, många av dem hotas av de höga havsvattennivåerna. Högsta punkt på öarna är ca 2,5 meter, det behövs inte mycket för att en tsunami ska förstöra många av öarna. Det känns också mycket bra att få göra en insats för landets fotboll, det är få förunnat att få vara delaktig i biståndsarbete med sin hobby.

På tal om hobby, jag skrev med Matti Malé om programmet, kurs några dagar och sen blir det att resa runt med två fisketurer inplanerade. Doppa beten kommer jag att göra, det blir någon sorts revfiske som är likt vårat pimpel men med lite grövre grejor och handhållen lina. Jag tar med tre spön, två rullar, ringar, krokar, lekande och två rullar 60lb (ca 27kg) tafsmaterial av vajer och flourocarbon.
– ett jerkspö, predatorn och några jerkar (ska bli intressant)
– ett spinnpö, predatorn och några poppers.
– ett haspelspö med Roberts rulle och även med det blir det poppers.
Det ska bli riktigt roligt och fungerar internet bra där vi är kommer ni att få uppdateringar. Det beror helt och hållet på vart vi är, en av öarna som vi ska till heter Keyodhoo, den är så liten att man knappt hittar den på kartan.

Under ca två månader har jag jobbat på ett nytt projekt, i veckan har det påbörjats och jag väntar spänt på att fortsätta utveckla det. Jag kommer att filma en hel del åt TV4 Umeå, det kommer att bli massor av olika fiske. Det blir inga renodlade program, vissa saker kommer att sändas lokalt men mer blir det på webben. Vem vet, kanske kommer något nationellt? Inriktningen kommer att vara mer åt det enklare fisket, visa hur enkelt det kan vara att fiska och komma ut i naturen. Har ni en bra fiskefilm kontakta gärna mig, vem vet det kanske kan användas?

 Projektet sjösattes på webben i torsdags, klicka HÄR för att se min kick off som ”fiskeprofil” på TV4! Ordet ”fiskeprofil” har jag lite svårt med men skitsamma, jag är en glad amatör som lärt mig mycket och älskar att fiska!!!!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *