Isfritt=båtdags

Kristi himmels står för dörren, några SKÖNA dagar i byn väntar! Vad tror ni att jag ska göra?

Raska tag, som förutspått var det isfritt på sjön när vi kom till stugan på onsdag eftermiddag. Snabb middag och på med aclimastället, Felix och Lena som är halvkrasslig förbarmade sig över mig. Jag fixade det sista med båten och fick hjälp med motorn i skuffen, båtvagnen hängdes på bilen och ner mot sjön. Det är inte lätt att backa med släp men till slut så stod jag rätt. Vi grabbade tag i båten och plötsligt låg den i sjön, vi behövde inte ens anstränga oss. Jag skjutsade sen upp familjen och sa godnatt, jag räknade med att vara ute ett tag. Jag har köpt lite trolling grejor och ville testa lite, två sidoparavaner och någon sjunkgrej som man skulle släpa efter båten? Blixt-Niklas gav mig goda råd och kanske vågar man fråga honom om något igen? ;D

Jag rodde ut och satte mig för att rigga alla spön som jag hade tänkt, en svag sydlig vind gjorde det behagligt och det gick snabbt att få till grejorna. Jag var lite fundersam över min stora 25 hk motor att det skulle gå för fort! Jag hann köra några minuter då första gäddan satt på, den högg på en big bandit som jag sänkt ner med ”grejen”. I drillningen upptäckte jag att varken kamera, mattan eller vågnätet var ordnat med. Gäddan var fet men inte så lång, jag strulade med grejorna och precis när jag skulle gälgreppa den klev den av kroken. Nåja det fungerar tydligen, då är det bara att nöta på. 

Jag körde med vinden och hamnade i en vik där ekolodet visade en intressant djupkant. Ner med nya ankaret, fram med jerkspöt och betena. Provade runt bland lite Birkan, Svartzonker och Wolfcreek. Birkan´s mört y tail jr hade jag flera hugg och drillningar med men alla valde att kliva av, Johan – vad gör jag för fel??????? Nåväl, jag valde att byta ”hotspot”! Hängde på ett av ”Wolfens” beten och vips hade jag en stöt och sen krokade jag den klockrent. En snipa som snabbt krokades av, det som funkade bäst ikväll var naturliga beten. Det tolkar jag som att gäddorna inte lekt i sjön än, vattentempen var endast +4 så det kanske blir ett nytt PB i helgen?
Kopia_av_DSC05130_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
Jag är mycket nöjd med fisket, trolling är intressant men absolut inte lika roligt som spinnfisket där man får jobbamed betena själv. Att styra runt med en båt och samtidigt sitta och halvfrysa är ingen höjdare, då är det bättre att stå och ”dänga” de fantastiska betena jag har i väskorna!! I övrigt är dagarna skrivet i fiskets tecken. Imorgon hoppas jag att Lena är piggare så hon och jag kan åka ut några timmar. På fredag kommer Lasse och Markus B hit, på lördag har Makke tänkt sig en sväng till den sköna sjön i byn! Robert han yrar omkring i Norge och dricker dyr öl och käkar ännu dyrare pizza, havsfiska kan ha tydligen inte så det är tur att han ÄLSKAR gäddfisket!!

Jag undrar om vi hinner få Helly hansenkläderna till Team Papegoj inför UPO av Jobline?? 

På tisdagkväll hade jag ett intressant samtal med MartinFiskecentrum Umeå, vi har lite spännande planer som jag frestar er med ett tag till. Fan vad roligt det är, ha tålamod, ni kommer att få ta del av det som väntar!!!

SKITFISKE
M

1 kommentarer

  1. Vad kul att du tog dig ut och fick bända lite gädda. Den där klumpben kanske var någon form av djuprigg eller nåt som du använde för att få ned betena? 😀

    Varför gäddorna kliver av är för att du inte gör mothugg som mig. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *