Ryssvärmen

Vilken helg, fantastiskt väder och huggande fisk men inte hade leken satt igång än!

Torsdagmorgon bar det av igen, en macka i magen och en i väskan samt lite energidryck och jag var redo för lite skvalp. Fäste ekolodet och startade motorn som fungerade alldeles utmärkt jämfört med förra året. Den då hackande motorn lät nu helt förträffligt och jag kunde färdas snabbt över sjön. Nu verkar det istället som att givaren till ekolodet är trasigt, den visar all information i siffror men botten visar endast vertikala svarta streck. Inga ekon från fisk fanns det inte heller, jag får kolla upp det i veckan. En massa hugg och drillningar men inget i båten gjorde att jag gav upp rätt snabbt.  

Fredagmorgon plockade Lasse och Markus upp mig i stugan, vi packade om Lasses limousine för att få in mig och grejorna. Ute på sjön i en grym dimma startade jag båten och satte av, i halvfart då det smäller i motorn. Vad fan, den funkade ju igår? Körde försiktigt igen och en ny smäll, jag stannade igen! Jag förstod ingenting och gasade sakta igen och körde några meter när det smäller till ordentligt och vi insåg att det nog var kört. Lasse mekade lite men gav upp!
10_05_14_011_1.jpg
(Foto:Mats Söderholm)
Det visade sig sen att brytstiftet i propellerna hade gått av, enkelt lagat men inte gjorde vi det! Lasse förbrukade alla sina kalorier med att ro 4-5 kilometer under dagen, det är ju lotten för den som sitter på det sätet. I dimman fick jag inviga min Stampepapegoj, en fyrakilos madame som var så proppfull med rom att hon sprutade ut en kaskad i båten. Lite senare får jag till slut en liten slips som duschade mina byxor med mjölke, Birkanbetet som jag bytt till mer långskaftade krokar på gav äntligen resultat efter alla missar! Jag hade alltså rätt, det är olekt men mycket nära nu!
10_05_14_030.jpg 10_05_14_033.jpg 10_05_14_040.jpg
(Foto: Mats Söderholm & Lars-Erik Johansson?)
Dimman övergick till strålande sol och ryssvärmen, vi stod och svettades i våra underställ. Vinden tilltog och nu skulle vi få fisk enligt både Markus och Lasse som egentligen DÖDADE fisket redan innan vi åkte ut. Det skulle bli en HET dag, jo tjena vädermässigt iaf!!!!!! Markus tog senare en och Lasse blev utan, jag tyckte att det inte var mer än rätt då jga också gick tomhänt från hans ”skitvik”! 😀  

Lördagen skulle Lena och jag ta vårt premiärpass med lite flötmete, mörtstugan hade legat i ca 12 timmar. När vi kom till den var det bara en stackare där. Vi rodde ut mot djupkanten och hon riggade allt, ut med mörten och så började vi jigga. Lena hade hugg direkt på en svartröd jigg men den valde att kliva av rätt snabbt. Det dröjde inte länge förrän hon krokade en till, det tog tvärstopp och det verkade vara bottennapp. jag fick spöet och kände lite. Hon trodde att den kört fast i nåt, jag höll i spöet och kände direkt att det var fisk. Gäddan gick loss och hon lyfte sen upp en ½ kilos slips som gick tillbaks lika snabbt.

Vi avslutade för lunch, när vi sitter vid bordet glider en Linder arkip omkring ute på sjön. Jag visste att det var en i byn som hade en. Det visade sig vara Kent, han hade ringt ett antal gånger men jag hade inte mobilen på mig. När jag hörde den så tog det inte lång stund så var jag nere igen, jag kunde inte hålla mig! Ursäkta Makke men det blev ingen vila, vi SKA ta en heldag senare som kompensation!! Makke ville ut men jag tänkte vila med mete, så jag avböjde hans förfrågan på fredagkvällen. Det blev ändå en viss vila då Kent och jag endast var ute 3 timmar i hans underbara båt. Vi fiskade av några vassar utan resultat, jag ville då prova vassbältet där jag fick fisk i onsdags. Mycket riktigt, där fanns fisk och två av dem hälsade på mitt lipgrip. Det verkar som att vi hittade av en lekvik, den ska utforskas mer och det snart hoppas jag?
10_05_15_001_1.jpg
(Foto: Kent Nathanaelsson)
Träningslägret i helgen var perfekt, förberedelserna är igång och några nya fräscha tafsar ligger här vid datorn. Umeå pike open är på lördag, då blir det skitfiske för 50 båtar!!

R.I.P

Ronnie James Dio

16/5 2010

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *