Motorstrul

Det är inte bara Robert som sliter sig flint, jag har också stora problem med båtmotorn!!

Förra hösten började skiten, båtmotorn nästan studsade fram båten på vattnet. När jag sjösatte i våras fungerade den helt perfekt av någon konstig anledning? För någon vecka sedan hade jag Lasse och Markus i båten och då krashade den totalt trodde jag! Det visade sig att det bara var brytpinnen som sitter i propellern som gått av, bytte den och förväntade mig att den skulle funka perfekt! Inte då, Tavelsjöbygden stördes obönhörlgt av det eviga hackandet, Grann-Fredrik som är ”mekare” ställde diagnos och tyckte att jag skulle byta brytarspetsar och kondensator vad det nu är? Åkte på 4 säsonger och där har jag inte råd att lämna in den, 600 kr/timme i felsökning är inte vad man betalar för en 35 år gammal motor. 

Fredag förra veckan åkte Markus och jag ut för ett förmiddagspass, motorn skruttade på så det blev ingen större utflykt. Han fick iaf ta sin första fluggädda så han var väldigt nöjd. Jag nötte på och Markus lyfte in gädda efter gädda i båten. Det tog ett bra tag innan jag fick hugg, den satt desto bättre och när vi summerade dagen var det oavgjort. 6-6 lika och jag hade fått gädda på fem olika färger och custombyggare. Det var ändå bättre än i höstat, då slutade en helfag 1-1 vilekt är uselt! De var på hugget och vi hade en perfekt morgon, tyvärr väntade arbete för mig och brännboll för honom så vi återvände mot Umeå.

I tisdags gjorde jag ”bullpremiär”i älven med Robert, det är väl inget som jag kan vara nöjd med. Det var jag lite nervös för, allt snack från de mer rutinerade herrarna jag brukar fiska med hade skrämt skiten ur mig 😀 I efterhand så var vi riktigt korkade, varför åka ut ut i en älv som är full av bajsbrunt vatten och strömmen var så stark att ankaret knappt fastnade!! Nähä, glöm det och tyvärr blev Robert några år äldre på fisketuren pga HANS skitmotor!! Till råga på allt så knäckte han förmodligen några revben när han skulle dumpa motorn i ett garagehörn. Vad gör man inte för fisket, vyerna under kvällen var dock helt underbara??
DSC_0430_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Desto roligare blev min torsdag! Jag hade bestämt att försöka fixa med motorn och göra klart allt annat på båten som jag inte hunnit med. Skruvade fast spöhållare och knap samt bytte tändstift på motorn.  Krängde ut båten och ordnade med det sista, motorn brukar vara lättstartad och så var det även nu! Dängde ut mitt nya bete från Stampe, en Levitihan som jag fick på posten dagen innan.
10_06_03_002_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Körde sakta och visst fan hackade motorn och nu mer än vanligt. ”Fultrollade” och släpade jerken i propellerskummet och får hugg efter ca 20 meter, en 4 kilos gädda hälsade på som jag snabbt släppte tillbaka. Jag hade siktat in mig på en viss vik som gett bra med fisk tidigare och började svinga spöet. Färgen för dagen visade sig vara papegoj 😀 , jag bytte till den Wolfcreek som jag har PB på. Hugg direkt och min vana trogen så bogserade jag in ett halvt träd till båten!!
10_06_03_016_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Tiden började bli knapp så jag vände åter med ”fultrolling”, jag körde efter ekolodet på ca 4 meters djup och visst ville en gädda käka lite trä! Det blev tyvärr minsta för dagen men skitsamma, gädda nummer 6 var inbokad. Jag letade upp och ankrade vid grynnan där Markus och jag hade dubblehugg förra fredagen och i andra kastet hälsade gädda nummer sju på Birkan´s Y tail mört.
10_06_03_037_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
På de 2,5 timme jag var ute avkrokade jag nio gäddor vid relingen, två ”fultrollade” jag och sju ”jerkade”! Sex av dem var godkände enligt UPO´s längd på 75 cm, tre var snipor som var liiiiiiiiiiite större än betet! Som sagt så var det ändå papegojfärgen som skördade mest fisk under turen. Idag blir det Tavelsjö igen och då ska mörtstugan mäskas, Lena och jag funderar på att flötmeta gädda som står på 10-20meters djup. Det intressant är att hon har upptäckt ”jerk”, hon missade en ” krokodil” för ett tag sen pga av slirbromsen som var för hårt ställd. Nya tag till helgen!!

Känner du någon som kan hjälpa mig med båtmotorn, HÖR AV DIG!!!!!!!!

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Jag kan inte hjälpa dig med en båtmotor, men ville bara säga att det är väldigt fin kvällsbild.

  2. Hallå! Kolla Blocket och köp en bättre motor….du måste ju ha motor i samma prisklass och standard som resten av fiskeutrustningen. Affes gammmotor kan Felix och Espen få mecka i och lära sig hur en båtmotor är uppbyggd, för då kan de laga din bättre begagnade när den börjar strula om några år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *