Månadens fisk

Predatorjakten fortsätter, nya gummibeten ska fiskas in och jag ska lära mig trolling.

Efter en lugn midsommarafton räknade jag med att vakna tidigt som vanligt i stugan. Mitt stora problem är att jag sover så gott här, det innebär att jag oftast somnar om och missar halva dagen. Så blev det inte imorse, jag smög ut ur huset och tog mig ner till båten. Lillmotorn gick igång och jag la ut mina två sidoparavaner. Paravanerna drar ut betet från båten och man kan fiska av området på sidan om. Jag körde några timmar och hann byta beten några gånger. Det var väldigt trögt men tillslut satt första riktiga trollinggäddan på en blå cisco kid. Det är väldigt intressant att fånga fisk på djupet, när man drillar fisken så känns en 2 kg´s gädda som en 10 kg´s. Gäddan valde att kroka av sig själv vid relingen vilket jag var glad över! 

Jag ankrade på Tarmgrundet för att prova mina nya Miekojiggar, inspirerad av Robert som jag är! Riggade på tacklen och svingade ut det svart/silverglittriga jiggen, jag vevar in orytmiskt och böjer mig för att flytta något på durken. Det hugger till i spöet två gånger och jag gör mothugg men missar tyvärr! Jag kastar några gånger till och väljer att byta till firetiger efter ett tag. Jag gör klart och svingade iväg jiggen, det hörs ett ”tvang” och jiggen seglar iväg! En overrun på min rulle, andra gången på två pass?? Inte bra, jag måste bli mer noga på att kolla spolen innan kast!! JAg ledsnade ganska snabbt och fortsatte med trolling istället. 

I veckan kom nya Fiskejournalen ut och där fick jag bekräftelse på att min 16100 grams ismetade gädda blev april månads fisk. Tidningen utser tre fiskar varje månad, nu är jag alltså en av dem. Alla som utses får en Ambassadeurrulle med ingraverat ”Månadens fisk”.  Jag är mycket stolt och glad, nu ska jag bara fånga en lika stor på jerkbait, trolling och flötmete!!

Här kommer filmen av fångsten igen, den är fortfarande lika bra! Tack Darlingen!!!
youtube::0qJMgLmU4DI:: gäddan

Nu ska jag ut igen!! 😀

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *