Lagfiske

Sydliga varma vindar på sjön, fullt i båten och skräckblandad glädje i stort sett hela tiden!

På söndagen ringde Tränar-Jocke och undrade om jag ville ta ut UIK-tjejerna på Tavelsjön. Jag tvekade inte en sekund och föreslog att vi kunde göra en grej tillsammans med UFC-killarna. Det gick inte i lås men lagutflykt med UIK skulle det bli! På måndagen ringde jag runt och ordnade utrustning från Blixt, gruppfiskekort från Stellan i byn, TV4 var intresserade av att följa med och så blev det!  

Lunch på jobbet och sen bar det iväg, Felix hade med sin kompis Valdemar. Utrustningen från Blixt hämtades upp och fiskekort inhandlades i byn. Jag hämtade min egen utrustning och åkte ner till båten. 10 haspelspön och 10 metspön skulle riggas och som tur var svängde Dockan in och kunde hjälpa till. Hela gänget anlände och det var tur att Anna använde sin GPS så att de hittade rätt! Dagens förutsättning var att HA ROLIGT TILLSAMMNS OCH PROVA NYA SAKER. Efter en genomgång av säkerhet och utrustning så satte vi igång. Dockan och jag tog var sin båt och vi ankrade vid närmaste grund och kopplade ihop båtarna.

Maskarna åkte på kroken och det visade sig att det inte var det lättaste, halv skräck och empati för masken gjorde det rätt roligt att lyssna på. Skratten var många men tyvärr blev det inte så många abborrar på de tre turer jag tog. Glädjeskriken från bryggan var desto högljuddare, Pernilla fick en gädda och de med tinnitus hade inte haft det lätt. Tonläget på skriken måste ha varit 140 decibel som ekade över sjön. Hon kämpade med fisken och skulle precis landa den när spöet gick av. Det kanske var bäst för det fanns ingen som skulle kunna hjälpa henne med gäddan! John från Tv4 äntrade båten, hans reportage kan ni se HÄR
10_06_29_018_1.jpg
Trassel-Emma
(Foto: Mats Söderholm)
10_06_29_037_1.jpg
Dockan, Fia, Emelie och Linnea (Foto: Mats Söderholm)
Hanna hade det nog jobbigast, när hon var med mig i båten krokade jag en gädda på 1,5 kg. Elin som satt bredvid blev nästan avknuffad när jag lyfte in den båten. När jag skulle avkroka tappade jag gäddan som vanligt? Jag lyfte upp den och krokade av och skulle precis kasta tillbaks den när fiske sprattlade till och flög mot Hanna. Hon själv flög bakåt och hamnade nästan i Fredriks knä och på vägen tippade hon ut all mask på durken. Hysterin var total och gäddan mådde nog bäst som fick dyka tillbaks till djupet!
10_06_29_039_1.jpg
Elin, Fredrik och Hanna (Foto: Mats Söderholm)
En skön dag  på sjön och alla var nöjda, många ville göra om det och visst ska vi göra en sväng till!! Hur lagtävling gick har jag ingen aning om, jag bryr mig inte heller. Det var en underbar eftermiddag på sjön. Felix och Valdemar hade också haft trevligt med bad, minigolf och fiske!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *